Η Airbus μπαίνει στα χωράφια της Boeing

Η Airbus μπαίνει στα χωράφια της Boeing

H εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών κοντά σε συμφωνία πολλών δισ. δολαρίων με την Ιαπωνία.

Έντονη διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών, της Airbus και της Boeing, αναμένεται να προκαλέσει η επικείμενη συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων της πρώτης με την Ιαπωνία για την πώληση αεροσκαφών.

Η συμφωνία αναμένεται να περιλαμβάνει την πώληση αεροσκαφών τύπου A350 στην αεροπορική εταιρεία Japan Airlines Ltd (JAL), σε μια αγορά όπου κυριαρχεί η αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο θέμα. «Φαίνεται λες και η JAL αποφάσισε ότι προτιμά την Airbus», δήλωσε στο Ρόιτερς η πηγή υπό τον όρο της ανωνυμίας. Όπως αναφέρει, η συμφωνία θα περιλαμβάνει την πώληση 25 αεροσκαφών, η αξία των οποίων ανέρχεται περίπου στα 7 με 8 δισ δολάρια, ανάλογα με τον τύπο των αεροπλάνων.

Στη Γαλλία, η Airbus είχε ανακοινώσει ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τηλεφωνική σύσκεψη, ωστόσο αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες. Όπως αναφέρει το Ρόιτερς, δεν υπήρχε καμία άμεση ένδειξη για το αν η σύσκεψη θα σχετίζεται με παραγγελία αεροσκαφών. Στο Τόκιο, η JAL δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχολιασμό.

Ο επικεφαλής πωλήσεων της Airbus, Τζον Λίχι, είχε δηλώσει στο Ρόιτερς τον περασμένο μήνα ότι «δεν έχει εγκαταλείψει» τις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας με την Ιαπωνία, όπου η Boeing εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ο κύριος προμηθευτής αεροσκαφών για την JAL.

Διαβάστε ακόμη: Boeing vs Airbus: Αερομαχία δισεκατομμυρίων