Αισιόδοξος ο Λουίς ντε Γκίντος: Αυτά τα δεδομένα θα οδηγήσουν σε μείωση των επιτοκίων

Αισιόδοξος ο Λουίς ντε Γκίντος: Αυτά τα δεδομένα θα οδηγήσουν σε μείωση των επιτοκίων
epa07962460 Vice-president of the European Central Bank (ECB), Luis de Guindos, delivers his speech during a conference organized by the Deusto Business School in Bilbao, Spain, 21 October 2019. EPA/JAVIER ZORRILLA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η δήλωση του αντιπροέδρου της ΕΚΤ που δημιουργεί προσδοκίες.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Λουίς ντε Γκίντος δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι καλύτερες προοπτικές για τις τιμές καταναλωτή θα ωθήσουν τελικά τους αξιωματούχους να μειώσουν τα επιτόκια.

«Υπήρξαν καλά νέα όσον αφορά στην εξέλιξη του πληθωρισμού και αυτό – αργά ή γρήγορα – θα καταλήξει να αντανακλάται στη νομισματική πολιτική», δήλωσε στο ισπανικό ραδιόφωνο RNE.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η απόφαση θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα, δεν έχουμε κάποιο χρονοδιάγραμμα, θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του πληθωρισμού και είμαι αισιόδοξος όσον αφορά στην εξέλιξη του πληθωρισμού».

Σχετικά με την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, ο ντε Γκίντος δήλωσε ότι «δεν πιστεύει ότι θα εμφανιστούν οι διαταραχές που είχαμε μετά την πανδημία – νομίζω ότι είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση, αν δεν υπάρξει κλιμάκωση της σύγκρουσης δεν θα προχωρήσει περαιτέρω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: