Ακυρώνεται η Eurovision 2020 λόγω κορωνοϊού- Η επίσημη ανακοίνωση της EBU

Ακυρώνεται η Eurovision 2020 λόγω κορωνοϊού- Η επίσημη ανακοίνωση της EBU
epa08172836 A banner depicting the logo of the 65th annual Eurovision Song Contest (ESC) is on display in Rotterdam, The Netherlands, 28 January 2020. The ESC 2020 will take place at the Rotterdam Ahoy and consist of two semi-finals, to be held on 12 and 14 May 2020, and a grand final on 16 May 2020. Musicians representing 41 countries will participate in the contest. EPA/SANDER KONING Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τέλος για φέτος η Eurovision 2020 λόγω κορωνοϊού.

Με επίσημη ανακοίνωσή της η EBU ανακοίνωσε πριν από λίγο την επίσημη ακύρωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2020 λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

Σε ανακοίνωσή της, η διοργανώτρια επιτροπή της EBU αναφέρει μεταξύ άλλων:  

«Με μεγάλη λύπη πρέπει να ανακοινώσουμε την ακύρωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2020 στο Ρότερνταμ.

Τις τελευταίες εβδομάδες διερευνήσαμε πολλές εναλλακτικές επιλογές για να επιτρέψουμε στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision να προχωρήσει.

Ωστόσο, η αβεβαιότητα που δημιουργείται από την εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη – και τα έκτακτα μέτρα που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των συμμετεχόντων ραδιοτηλεοπτικών φορέων και των ολλανδικών αρχών- σημαίνει ότι η EBU έχει λάβει τη δύσκολη απόφαση που ορίζει ότι είναι αδύνατο να συνεχιστεί η ζωντανή διοργάνωση, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Είμαστε πολύ υπερήφανοι που ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision ενώνει ακροατήρια κάθε χρόνο, αδιάκοπα, για τα τελευταία 64 χρόνια και εμείς, όπως και τα εκατομμύρια των οπαδών σε όλο τον κόσμο, είμαστε εξαιρετικά λυπημένοι που δεν μπορεί να διεξαχθεί ο διαγωνισμός τον Μάιο.

Η EBU, η NPO, η NOS, η AVROTROS και η πόλη του Ρότερνταμ θα συνεχίσουν τη συζήτηση σχετικά με τη φιλοξενία του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision το 2021.

Θα ζητούσαμε από τους ανθρώπους να δείξουν υπομονή, καθώς εργαζόμαστε εν μέσω των συνεπειών αυτής της άνευ προηγουμένου απόφασης και αναμένουμε υπομονετικά περαιτέρω νέα τις επόμενες μέρες και εβδομάδες.

Θα θέλαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλη την ομάδα των διοργανωτών στην Ολλανδία και στα 41 μέλη που εργάστηκαν τόσο σκληρά για τον σχεδιασμό του φετινού διαγωνισμού.

Είμαστε όλοι συντετριμμένοι καθώς ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision δεν θα μπορέσει να διοργανωθεί τον Μάιο και γνωρίζουμε ότι ολόκληρη η οικογένεια της Eurovision, σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίσει να παρέχει αγάπη και στήριξη ο ένας στον άλλο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.».