Αλ. Τσίπρας: Να ολοκληρωθεί αμέσως η αξιολόγηση

Αλ. Τσίπρας: Να ολοκληρωθεί αμέσως η αξιολόγηση
Greek Prime Minister Alexis Tsipras leaves the European Council headquarters after a European Union leaders summit in Brussels, Belgium, June 26, 2015. REUTERS/Yves Herman - RTX1HX58

«Και μετά να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Οι προκλήσεις που λόγω του προσφυγικού αντιμετωπίζει η Ευρώπη, αλλά και τα ζητήματα που άπτονται της ελληνικής οικονομίας βρέθηκαν , σύμφωνα με καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, στο επίκεντρο της ομιλίας που εκφώνησε την Πέμπτη στο Βέλγιο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ιδρύματος Άξελ Σπρίνγκερ.

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια επίσκεψης αστραπή στην πόλη Μέχελεν, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, παρουσίασε την πορεία υλοποίησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος, στο πλαίσιο της εφαρμογής της συμφωνίας με τους εταίρους της χώρας και αναφέρθηκε στη φάση που βρίσκεται σήμερα η αξιολόγηση του προγράμματος. Τόνισε ότι είναι αναγκαίο να περατωθεί αμέσως η διαδικασία της αξιολόγησης, ούτως ώστε να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις σε σχέση με τις ρυθμίσεις για το ελληνικό δημόσιο χρέος. Αναφέρθηκε τέλος και στο σκεπτικό βάσει του οποίου, στο πλαίσιο των όσων έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τους δανειστές, προωθείται στη Βουλή η διαδικασία επικύρωσης ορισμένων νομοσχεδίων.

«Η Ελλάδα έχει τηρήσει τη συμφωνία και δεν χρειάζεται πρόσθετα μέτρα»
Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμμερίζεται τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, με αναρτήσεις του στο twitter, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Μάρτιν Σουλτς.

Σημείωσε ακόμη ότι η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης και υπογράμμισε ότι η χώρα «έχει τηρήσει τη συμφωνία και δεν χρειάζεται πρόσθετα μέτρα».

Αναλυτικά οι τρεις αναρτήσεις του πρωθυπουργού στο twitter:
– «Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο του @Europarl_EN για τα νομοσχέδια που καταθέσαμε τα οποία στοχεύουν στην προστασία των πιο αδύναμων».

-«Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί ο @EP_President συμμερίζεται τη γνώμη μας για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

-«H ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης. Η Ελλάδα έχει τηρήσει τη συμφωνία και δεν χρειάζεται πρόσθετα μέτρα».

Μ. Σουλτς: Να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό
Να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από την Ελλάδα και τους θεσμούς ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό ζήτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Στρασβούργο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μάρτιν Σουλτς μετά την συνάντηση σημειώνεται ότι οι δύο πολιτικοί «αντάλλαξαν αναλυτικές απόψεις. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις αναφορικά με τα συμπεράσματα της αξιολόγησης».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι κύριοι Τσίπρας και Σουλτς συμφώνησαν ότι «οι θεσμοί και η κυβέρνηση θα πρέπει να παραμείνουν σε όσα συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο. Ελλάδα και θεσμοί καλούνται να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό».

Γκ. Τσίμερ: Πλήρης η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς προς την ελληνική κυβέρνηση
Την πλήρη και ανεπιφύλακτη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, εξέφρασε η επικεφαλής της ευρωομάδας Γκάμπι Τσίμερ.

Την κ. Τσίμερ συνάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο ΕΚ στο Στρασβούργο, μετά το γεύμα εργασίας που είχε με τον πρόεδρο Μάρτιν Σουλτς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ