Αλέξης Γεωργούλης: Άρση ασυλίας αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο

Αλέξης Γεωργούλης: Άρση ασυλίας αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο
Ο Αλέξης Γεωργούλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, Παρασκευή 19 Απριλίου 2019. Ο Αλέξης Γεωργούλης γεννήθηκε το 1974. Το 1993 εισήχθη στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αλλά πάντα είχε καλλιτεχνική φλέβα. Το 1997 και μετά από εξετάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού, έγινε δεκτός στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος, που τότε τελούσε υπό την διεύθυνση του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού Βασίλη Διαμαντόπουλου, και αποφοίτησε με άριστα. Ολοκληρώθηκε το ψηφοδέλτιο με τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του «ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία». Η εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 22/04 στις 7 το απόγευμα στο ΣΕΦ, όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, αλλά και της Μαρίας Σπυράκη με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου.

Η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για την υπόθεση ξυλοδαρμού και βιασμού σε βάρος της Ελένης Χρονοπούλου, αποφασίστηκε πριν από λίγο από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σημειώνεται ότι η σχετική σύσταση για άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη εγκρίθηκε ομόφωνα με 18 ψήφους, ενώ δεν υπήρξε κάποια ψήφος κατά της άρσης ασυλίας ή αποχή.

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Γεωργούλης είχε ζητήσει την επίσπευση της άρσης της ασυλίας του, καθώς για τον λόγο αυτόν οι συνήγοροί του δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στη δικογραφία.

Σημειώνεται πως οι δικηγόροι του θα μπορέσουν να πάρουν τη δικογραφία μετά την άρση της ασυλίας του.

Το αίτημα άρσης της ασυλίας, το οποίο κατέθεσαν οι βελγικές αρχές τον Απρίλιο προς την πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, αφορά έρευνα εις βάρος του για «βαριά ποινικά αδικήματα».

Όπως προβλέπει το ποινικό σύστημα του Βελγίου, στην περίπτωση καταδίκης του ο ευρωβουλευτής αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 χρόνια.

Άρσης ασυλίας και για τη Μαρία Σπυράκη

Παράλληλα, η ολομέλεια τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη. Η κ. Σπυράκη από την πλευρά της είχε δηλώσει: «Δεν “κρύφτηκα” πίσω από την ασυλία μου. Αντίθετα, με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών υποθέσεων (JURI) ζήτησα την άρση της ασυλίας μου και την επίσπευση της διαδικασίας. Ουδέποτε κατηγορήθηκα για λήψη αμοιβών συνεργατών μου ή παράνομη εκταμίευση κονδυλίων του προϋπολογισμού. Δεν έχω καμία οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εμπιστεύομαι απόλυτα τη Δικαιοσύνη».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: news247.gr