Alibaba: Ενίσχυση των επενδύσεων σε κράτη-μέλη της Νοτιοανατολικής Ασίας

Alibaba: Ενίσχυση των επενδύσεων σε κράτη-μέλη της Νοτιοανατολικής Ασίας
epa01165902 Jack Ma Chairman and Chief Officer of Alibaba Group during a press conference in Hong Kong, 06 November 2007. Alibaba.com Ltd more than doubled on its first day of trading in Hong Kong to become Asia's second largest Interenet company after Yahoo Japan . EPA/PAUL HILTON

Σύμφωνα με τον Τζακ Μα, ο εμπορικός κολοσσός, «θα συμμετέχει στην ανάπτυξη των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων».

Ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου στο διαδίκτυο, Alibaba θα ενισχύσει τις επενδύσεις του και την υλοποίηση αναπτυξιακών εμπορικών δράσεων στις χώρες-μέλη του Συνδέσμου Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του ιδρυτή και προέδρου του, Τζακ Μα.

Ο αναφερόμενος εμπορικός κολοσσός, «θα συμμετέχει στην ανάπτυξη των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζακ Μα στην εναρκτήρια τελετή της εξαγωγικής έκθεσης (13th China-ASEAN Expo) που πραγματοποιείται από σήμερα στο Νανίνγκ της Κίνας και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη.

Ωστόσο, ο Μα δεν ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα επενδυτικά σχέδιά του.

Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Κίνας και του ASEAN, έχουν σήμερα αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό, που είναι 58 φορές μεγαλύτερες, από την έναρξη εφαρμογής του διμερούς πλαισίου διαλόγου, πριν από 25 χρόνια. Το πλαίσιο αυτό, βρίσκεται στο επίκεντρο της εμπορικής προσοχής του Μα, που επισημαίνει τις επιχειρηματικές και εμπορικές δυνατότητες που υπάρχουν.