15 εκατομμύρια δολάρια για τα «παιχνίδια που μιλάνε»

15 εκατομμύρια δολάρια για τα «παιχνίδια που μιλάνε»

Η ToyTalk υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία συνεργασίας με τη Sesame Street.

Η ToyTalk είναι η εταιρεία που ίδρυσαν βετεράνοι της Pixar για να βοηθήσουν ψηφιακές εφαρμογές και μη ψηφιακά – υλικά δηλαδή – παιχνίδια να έχουν διαδραστικές συζητήσεις με νέα παιδιά. Πρόσφατα, συγκέντρωσε 15 εκατομμύρια δολάρια σε νέο κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών, με κύρια πηγή την Khosla Ventures.

Άλλοι επενδυτές πουεπιστρέφουν στην εταιρεία είναι οι Charles River Ventures, First Round Capital, Greylock και True Ventures.
Πλέον, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια συνολικά.

Ο Σαμίρ Καούλ της Khosla θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της ToyTalk, στο οποίο ήδη συμμετέχουν οι Ντέιβιντ Ζε και Σάαρ Γκουρ των Greylock και CRV αντίστοιχα.

«Για μας, η ToyTalk θα έχει επιτύχει μακροπρόθεσμα αν πολλά παιδιά και οικογένειες καταλήξουν να συνομιλούν με μια σειρά χαρακτήρων, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται και πολλοί που ήδη γνωρίζουν και αγαπούν» εξηγεί ο Όρεν Τζέικομπ, διευθύνων σύμβουλος της ToyTalk και πρώην επικεφαλής τεχνολογίας για τα γνωστά στούντιο Pixar της Walt Disney. «Η τεχνολογία PullString μας επιτρέπει να το κάνουμε αυτό τόσο στον ψηφιακό κόσμο μέσω εφαρμογών όσο και στον πραγματικό κόσμο μέσω παιχνιδιών».

Η PullString είναι βασικά ένα εργαλείο γλωσσικής επεξεργασίας και ανταπόκρισης σχεδιασμένο ειδικά για παιδιά 4 έως 12 ετών. Στόχος του είναι να επιτρέψει και να ενθαρρύνει την πραγματική συζήτηση μεταξύ του παιχνιδιού και του παιδιού – συζήτηση που μπορεί να περιλαμβάνει έως και στοιχεία χιούμορ.

Τα αρχικά προϊόντα της ToyTalk ήταν εφαρμογές για iOS, όπως οι The Winston Show και Speakalegend, αλλά πλέον τα πολλά λεφτά προέρχονται από συνεργασίες με τους ιδιοκτήτες «αγαπημένων» χαρακτήρων παιχνιδιών. Αυτό αντανακλάται και σε μια πρόσφατη συμφωνία της εταιρείας με τη Sesame Street.

«Θέλουμε να είμαστε τόσο μια εταιρεία τεχνολογίας, όσο και μια εταιρεία περιεχομένου. Είναι ασύνηθες, αλλά η Khosla Ventures φαίνεται ότι το κατάλαβε», λέει ο Τζέικομπ.

Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι η εταιρεία επιθυμεί να γίνει και κατασκευάστρια παιχνιδιών. Αν δείτε λοιπόν σε κάποιο ράφι ένα αρκουδάκι να θέλει να κουβεντιάσει μαζί σας, να είστε σίγουρος ότι η συμβολή της ToyTalk θα έγκειται στο λογισμικό εντός του παιχνιδιού, και όχι στην παραγωγή του χνουδωτού προϊόντος.