Αλλαγή προσώπων στην κυβέρνηση της Βρετανίας

REUTERS

Ο Ντέιβιντ Κάμερον ανακοινώνει τα ονόματα των νέων υπουργών - Παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών ο Ουίλιαμ Χέιγκ.

Παραιτήθηκε από τη θέση του ως υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, ο Ουίλιαμ Χέιγκ, πριν από τον αναμενόμενο ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου.

«Απόψε παραιτούμαι ως υπουργός Εξωτερικών μετά από 4 χρόνια που τέλεσα ως Επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων», ανάρτησε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Δεν θα σταθώ ως βουλευτής στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2015, μετά από 26 χρόνια ως βουλευτής. Από τον Μάιο του 2015 και μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στην πολιτική, θα ήθελα να τολμήσω πράγματα που πάντα ήθελα να κάνω», δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, εξέφρασε τον σεβασμό του στο πρόσωπο του Χέιγκ λέγοντας ότι επιτέλεσε «καθοδηγητικό ρόλο» για μια ολόκληρη γενιά, ενώ τον χαρακτήρισε ως «έμπιστο συνεργάτη, σοφό σύμβουλο και καλό φίλο».

Λίγο μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Χέιγκ, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ότι νέος υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Φίλιπ Χάμοντ.

«Ο Φίλιπ Χάμοντ είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών», αναφέρεται στο μήνυμα, ενώ αυτήν την ώρα ανακοινώνονται και τα υπόλοιπα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας.

Όλα τα πρόσωπα της βρετανικής κυβέρνησης:


Διαβάστε ακόμα:

Σόιμπλε: «Αδιανόητη η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ»

1,1 δισ. λίρες εναντίον των «αόρατων εχθρών»