Αλλαγή στάσης του Τζέρεμι Κόρμπιν για το Brexit – Τοποθετήθηκε υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος

Αλλαγή στάσης του Τζέρεμι Κόρμπιν για το Brexit – Τοποθετήθηκε υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος
epaselect epa07481797 Britain's Opposition Labour Party Leader Jeremy Corbyn leaves his home in north London, Britain, 03 April 2019. Britain's Prime Minister Theresa May has indicated she will speak to Corbyn to jointly discuss the direction of the UK departing the European Union. EPA/NEIL HALL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το Κόμμα των Εργατικών εδώ και καιρό έχει διαιρεθεί για το θέμα ενός πιθανού δευτέρου δημοψηφίσματος, με την ηγετική ομάδα του κόμματος να δηλώνει ιδιαίτερα επιφυλακτική, μιας και μεγάλο μέρος της εκλογικής βάσης ψήφισε υπέρ του Brexit.

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σήμερα ότι «είναι ορθό να ζητά» τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για οποιαδήποτε συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι μια τέτοια ψηφοφορία θα πρόσφερε «πραγματικές επιλογές» τόσο για τους ψηφοφόρους που τάσσονται υπέρ του Brexit όσο και για εκείνους που ζητούν την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.

Μιλώντας σε μια συνεδρίαση υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματός του με αντικείμενο την πολιτική των Εργατικών απέναντι στο Brexit, ο Κόρμπιν παρουσίασε τη θέση του, λέγοντας: «Εχω ήδη δηλώσει… ότι είναι σωστό να ζητάμε να τεθεί οποιαδήποτε συμφωνία στην κρίση του λαού. Αυτό συνάδει με την πολιτική που χάραξε το συνέδριό μας όταν συμφώνησε ότι το (νέο) δημοψήφισμα θα αποτελούσε μια επιλογή».

«Το ψηφοδέλτιο θα έπρεπε να περιλαμβάνει πραγματικές επιλογές τόσο για τους ψηφοφόρους που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης όσο και για εκείνους που ζητούν την παραμονή. Αυτό φυσικά θα εξαρτηθεί από το κοινοβούλιο», πρόσθεσε.