Αλλάζει η τιμολόγηση των εισιτηρίων στο Walt Disney World

Αλλάζει η τιμολόγηση των εισιτηρίων στο Walt Disney World
Photo:

Το νέο μοντέλο μοιάζει με αυτό που υπάρχει στις αεροπορικές εταιρείες.

Οι ταξιδιώτες που δεν θέλουν να χαλάσουν πολλά χρήματα, με λίγη υπομονή θα μπορούν να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα στο επόμενο ταξίδι τους στο Walt Disney World. Τα εν λόγω πάρκα επανεξετάζουν τις χρεώσεις των εισιτηρίων τους, υιοθετώντας ένα μοντέλο που μοιάζει περισσότερο με αυτό μιας αεροπορικής εταιρείας. Από τις 16 Οκτωβρίου, οι τιμές των εισιτηρίων θα ποικίλουν ανάλογα με τη μέρα που θα επιλέξεις να επισκεφτείς το πάρκο.

Και ενώ οι άνθρωποι που προτίθενται να ταξιδέψουν στο πάρκο κατά τις περιόδους μη αιχμής θα πληρώσουν λιγότερα από άλλους, η κίνηση της Disney δεν τείνει προς τη μείωση των τιμών των εισιτηρίων. Αντίθετα, πρόκειται για μια μικρή αύξηση. Ένα ημερήσιο εισιτήριο, για ένα πάρκο θα κοστολογείται από 109 σε 129 δολάρια, έναντι 102 έως 129 δολάρια σήμερα.

Η Disney θα επεκτείνει τον εξορθολογισμό των τιμών και στα πάρκα της στο Ορλάντο. Το Magic Kingdom θα κοστίζει πλέον όσο η Epcot, τα Hollywood Studios της Disney και το Animal Kingdom της, από το να κοστίζουν λίγο παραπάνω από τα άλλα, όπως ήταν στο παρελθόν.

«Αυτές οι αλλαγές έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να απλοποιήσουν και να διευκολύνουν τον τρόπο που γίνονται οι κρατήσεις και να βοηθήσουν τους επισκέπτες να σχεδιάσουν πιο εύκολα τις διακοπές των ονείρων τους στη Disney», σημείωσε σε ανάρτησή της η εταιρεία στο blog της .

Πριν από την κίνηση αυτή, τα ημερήσια εισιτήρια των πάρκων στο Disney World κόστιζαν περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με την περίοδο και την επισκεψιμότητα (μια πολιτική που θεσπίστηκε μόλις δύο χρόνια πριν). Εισιτήρια πολλών ημερών κόστιζαν το ίδιο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η ανακοίνωση έρχεται μόλις 10 μήνες μετά την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στα θεματικά πάρκα της Disney.