Αλλάζουν οι τιμές στα διόδια από τις 5/2

Η πληρωμή σε Ελευσίνα και Ισθμό θα γίνεται και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό.

Αλλαγές στις τιμές των διοδίων της Ελευσίνας και του Ισθμού, καθώς και στα πλευρικά διόδια του ίδιου δρόμου στους Αγίους Θεοδώρους, τη Νέα Πέραμο και την Πάχη που δημιουργούνται τώρα, με πληρωμή διοδίων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ανακοίνωσε η Ολυμπία Οδός. Το νέο καθεστώς πρόκειται να ισχύσει από τα ξημερώματα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, στην Ελευσίνα τα ΙΧ θα πληρώνουν 2,10 ευρώ ανά κατεύθυνση, ενώ τώρα πληρώνουν 3,20 ευρώ μόνο στο ρεύμα προς Κόρινθο. Στον Ισθμό θα πληρώνουν 1,80 ευρώ ανά κατεύθυνση από τα 3,20 που πλήρωναν μέχρι τώρα μόνο στο ρεύμα προς Αθήνα.

Χρυσοχοΐδης: «Δεν θα αυξηθούν τα διόδια»

Παράλληλα, κλιμακωτές εκπτώσεις από 15% έως και 60%, ανάλογα με τη συχνότητα διέλευσης, παρέχονται σε οχήματα με πομποδέκτη «Ολυμπία Pass» ή με μοτοκάρτα Ολυμπίας Οδού.

Τέλος, στην οδό Κορίνθου-Πατρών, στους σταθμούς διοδίων Ζευγολατιού και Ρίου η κατάσταση παραμένει ως έχει, με χρέωση μόνο προς τη μία κατεύθυνση και τιμές διοδίων τις νέες, μειωμένες κατά 20%, οι οποίες εφαρμόστηκαν στις 24 Δεκεμβρίου 2013, με πρόσθετη έκπτωση 10% για φορτηγά και ΙΧ με Ολυμπία Pass (ή μοτο-κάρτα Ολυμπίας Οδού για δίκυκλα).