Άλλες 74 σοροί θυμάτων της πτήσης MH17 έφθασαν στο Αϊντχόβεν

Άλλες 74 σοροί θυμάτων της πτήσης MH17 έφθασαν στο Αϊντχόβεν

Τα φέρετρα θα μεταφερθούν με νεκροφόρες σε μία στρατιωτική βάση στο Χίλβερσουμ.

Δύο αεροσκάφη που μετέφεραν τις σορούς θυμάτων της κατάρριψης του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία προσγειώθηκαν σήμερα στην Ολλανδία, μία ημέρα μετά την άφιξη της πρώτης ομάδας σορών, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν ολλανδικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Τα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη, ένα ολλανδικό και ένα αυστραλιανό, που μετέφεραν συνολικά 74 φέρετρα, προσγειώθηκαν γύρω στις 18:45 (ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο του Αϊντχόβεν στη νότια Ολλανδία.

 

Έπειτα από μία επίσημη τελετή, όπως ακριβώς έγινε με τις σορούς που έφθασαν χθες, τα φέρετρα θα μεταφερθούν με νεκροφόρες σε μία στρατιωτική βάση στο Χίλβερσουμ, κοντά στο Άμστερνταμ, όπου θα λάβει χώρα η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων.

Τα 40 πρώτα φέρετρα έφθασαν χθες, ημέρα εθνικού πένθους στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με την ολλανδική αστυνομία, 80 ειδικοί ιατροδικαστές από τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Βρετανία, την Αυστραλία, την Ινδονησία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Μαλαισία θα βοηθήσουν 120 Ολλανδούς ειδικούς στη αναγνώριση των πτωμάτων, μια διαδικασία που πιθανόν θα διαρκέσει μήνες.

Οι ερευνητές δε βρήκαν στοιχεία ή ενδείξεις ότι υπήρξε επέμβαση στα μαύρα κουτιά

Οι ειδικοί που έχουν επιφορτιστεί με τις έρευνες για την κατάρριψη του αεροσκάφους της εταιρείας Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία δεν ανακάλυψαν κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι υπήρξε επέμβαση σε οποιοδήποτε από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, ανακοίνωσε σήμερα το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας (OVV), το οποίο συντονίζει τις έρευνες.

Σε ένα δελτίου τύπου που εξέδωσε σήμερα, το Συμβούλιο ανέφερε ότι τα δεδομένα από τον Καταγραφέα Στοιχείων Πτήσης του Μπόινγκ 777 έχουν μεταφορτωθεί με επιτυχία από τους ερευνητές στην Πτέρυγα Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Βρετανίας (ΑΑIB). Τα δεδομένα από τον Αποτυπωτή Ομιλίας Θαλάμου Διακυβέρνησης είχαν προσπελαστεί επιτυχώς χθες.
«Δε βρέθηκε καμία απόδειξη ή ένδειξη ότι υπήρξε επέμβαση στον καταγραφέα» ανακοίνωσε το OVV.

«Τα στοιχεία έχουν μεταμορφωθεί με επιτυχία και ο Καταγραφέας Στοιχείων Πτήσης περιέχει πολύτιμες πληροφορίες» προσέθεσε η ίδια πηγή.

Διαβάστε ακόμα:

Έφτασε το πρώτο αεροσκάφος με τις σορούς των επιβατών του Μπόινγκ

Ο οικονομικός αντίκτυπος της κατάρριψης της πτήσης MH17