Άλλος ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής οδηγείται στη φυλακή

Άλλος ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής οδηγείται στη φυλακή

Οι ανακριτικές αρχές αποφάσισαν την προφυλάκιση του Αρτέμη Ματθαιόπουλου μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του.

Στον Κορυδαλλό αναμένεται να οδηγηθεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος που απολογήθηκε σήμερα ενώπιων των εφετών ανακριτριών που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, οι οποίες, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακρίτριες κατέληξαν στην απόφαση αυτή εκτιμώντας ότι εάν αφεθεί ελεύθερος θα συνεχίσει την εγκληματική δραστηριότητα, καθώς, εκτός από βουλευτής, είναι και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Επομένως, κατά την κρίση τους, ανήκει στη στενή ηγετική ομάδα της ΧΑ και με κάθε τρόπο προτρέπει και προπαγανδίζει την εγκληματική της δράση.

Ο βουλευτής, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, προσήλθε το πρωί ενώπιον των ανακριτριών και παρέδωσε δισέλιδο απολογητικό υπόμνημα στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται, υποστηρίζει ότι δεν εμπλέκεται σε παράνομες ενέργειες και αναφέρεται σε πολιτική δίωξη που υφίσταται η Χρυσή Αυγή. Ο ίδιος ο Α. Ματθαιόπουλος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της ανάκρισης.

Διαβάστε ακόμη:

Νέες φωτογραφίες-ντοκουμέντα για τη Χρυσή Αυγή

Εγκληματική οργάνωση με «πολιτικό – επιχειρησιακό» σκέλος η Χρυσή Αυγή