Αlpha Bank: Αποσύρεται και ο Σπύρος Φιλάρετος – Δεδομένη η εκλογή του Βασίλη Ψάλτη για τη θέση του CEO

Αlpha Bank: Αποσύρεται και ο Σπύρος Φιλάρετος – Δεδομένη η εκλογή του Βασίλη Ψάλτη για τη θέση του CEO
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με επιστολή του στη τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ο κ. Φιλάρετος γνωστοποιεί την απόφασή του.

Επιστολή με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank απέστειλε πριν από λίγες ώρες στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας και τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο Σπύρος Φιλάρετος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και την απόσυρση την Τρίτη από την κούρσα και του Γιώργου Αρώνη, πλέον η εκλογή του Βασίλη Ψάλτη στη θέση του CEO της τράπεζας πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς είναι ο μόνος και πιο ισχυρός υποψήφιος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας θα συνεδριάσει την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου.

Ο κ. Ψάλτης εργάζεται στην Alpha Bank από το 2007. Το 2010 ανέλαβε τη θέση του Chief Financial Officer ενώ το 2012 αναβαθμίστηκε σε Γενικό Διευθυντή. Πριν είχε εργαστεί ως Αναπληρωτής Chief Financial Officer στην Εμπορική Τράπεζα και στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της ABN AMRO στο Λονδίνο.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και Διδακτορικού Διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, του University of St. Gallen στην Ελβετία, με ειδίκευση στην Τραπεζική και στα Οικονομικά.