Alpha Bank: Προσφορές σχεδόν ενός δισ. ευρώ για το ομόλογο Tier 2

Alpha Bank: Προσφορές σχεδόν ενός δισ. ευρώ για το ομόλογο Tier 2
O Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλειος Ψάλτης μιλά στην γενική συνέλευση της Τράπεζας, Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019. Πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Alpha Bank. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Έκλεισε η διαδικασία του βιβλίου προσφορών για το ομόλογο Tier 2 της Alpha Βank. Η έκδοση, ύψους περί τα €500 εκατ., θα ενισχύσει περαιτέρω τα κεφάλαια της Τράπεζας αλλά και θα διαφοροποιήσει τη σύνθεσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό ύψος της ζήτησης διαμορφώθηκε στα επίπεδα του 1 δισ. ευρώ, με την τράπεζα να λαμβάνει συμπληρωματικά κεφάλαια 500 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του νέου δεκαετούς τίτλου μειωμένης εξασφάλισης διαμορφώθηκε στα επίπεδα του 5,5%.

Το ομόλογο είναι τύπου 10.25NC5.25. Εχει ωρίμανση τα 10,25 χρόνια με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν την πάροδο των πρώτων 5,25 ετών.

Η έκδοση στηρίζεται από JP Morgan, Goldman Sachs, Citi, Nomura και Barclays δείγμα, σύμφωνα με πηγές, του ενδιαφέροντος των διεθνών επενδυτών για την Αlpha Bank, μετά και την υπογραφή της συμφωνίας με την Davidson Kempner για το Galaxy.

Το Galaxy, ύψους €10,8 δισ., είναι η μεγαλύτερη συναλλαγή NPEs στην Ελλάδα και η 2η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, βελτιώνοντας δραστικά την ποιότητα του ενεργητικού της Τράπεζας.