Aluminium Art: Μετά τη Ρωσία έρχεται το Ντουμπάι

Ο Πρόεδρος της Aluminium Art, Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, μιλά για το «άνοιγμα» της εταιρείας σε Ευρώπη και Ντουμπάι.

Μπορεί η οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα μας να θεωρείται πλέον «είδος προς εξαφάνιση», επηρεάζοντας αρνητικά εκατοντάδες επαγγέλματα που έχουν άμεση σχέση με τον κλάδο, υπάρχουν ωστόσο εταιρείες με εξωστρεφή στρατηγική που ρίχνουν, με επιτυχία, τα «δίχτυα» τους στις αγορές του εξωτερικού.

Από το 1978 η Aluminium Art, η ελληνική επιχείρηση της οικογένειας Αλεξόπουλου, η οποία εδώ και 30 χρόνια είναι εξουσιοδοτημένος και επίσημος αντιπρόσωπος πολύ γνωστών εταιρειών όπως η ΕΤΕΜ και η SCHUCO, πρωταγωνιστεί στον κλάδο του Αλουμινίου με εκατοντάδες έργα στο ενεργητικό της.

Διαβάστε ακόμη: Τουριστικός οδηγός πόλεων στο κινητό σου, με ένα κλικ

Στη χώρα μας έχει αναλάβει σημαντικά κρατικά έργα, μεταξύ των οποίων νοσοκομειακές μονάδες  και πύργοι ελέγχου, ενώ έχει βραβευθεί από το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο καθώς εμφάνισε τις υψηλότερες μετρήσεις  σε τεστ θερμομόνωσης και ηχομείωσης και από το 1998 το ρεκόρ της δεν το έχει καταρρίψει καμία άλλη ελληνική εταιρεία.

Ο  ιδρυτής της Νικόλαος Αλεξόπουλος, ο οποίος από μικρή ηλικία εργαζόταν σε εργοστάσια αλουμινίου, δημιούργησε την εταιρεία της οποίας το όνομα έγινε συνώνυμο με τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που είναι απαραίτητα για τη θωράκιση και προστασία του προσωπικού χώρου όπως κουφώματα αλουμινίου, πόρτες, πέργκολες και κάγκελα αλουμινίου.

Από το 2009 έχει αναλάβει τη διοίκηση ο γιος του, Κωνσταντίνος, ο οποίος συνέβαλε στο να αποκτήσει η εταιρεία έναν περισσότερο εξωστρεφή χαρακτήρα και να επανακτήσει την ανταγωνιστικότητα λόγω των αρνητικών εξελίξεων που συντελέστηκαν στον κλάδο μετά το 2000.

Διαβάστε ακόμη: Photolab: Περισσότερο από μία επαγγελματική εκτύπωση φωτογραφίας

Ο Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος μίλησε στο fortunegreece.com για την επέκταση της εταιρείας στο εξωτερικό με την ανάληψη σημαντικών έργων και την εξαγωγή αίθριων και τοξωτών κουφωμάτων αλουμινίου για την κατασκευή κρατικών έργων σε Ρωσία και Ουκρανία αλλά και για την κατάθεση αρκετών προσφορών σε χώρες της Ευρώπης και στο Ντουμπάι. «Είναι δύσκολο να μπεις σ’ αυτές τις αγορές διότι δεν εμπιστεύονται ελληνικές εταιρείες βάσει των όσων συμβαίνουν στη χώρα. Το καλό με την Aluminium Art είναι πως δεν έχουμε τραπεζικό δανεισμό, ούτε ακάλυπτες επιταγές. Εμείς κυνηγάμε τα έργα ακόμα και με ταξίδια στην περιοχή που μας ενδιαφέρει».

Αρκετές φορές στο παρελθόν χώρες εκτός Ευρώπης τους έχουν προσεγγίσει για να εξαγοράσουν την τεχνογνωσία τους. «Εμείς στηρίζουμε την Ελλάδα. Μας είχαν ζητήσει στο παρελθόν από  Βουλγαρία, Καζακστάν και Ταϊλάνδη να φύγουμε και να εγκατασταθούμε εκεί με 100% δική τους χρηματοδότηση και εμείς, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πολύ καλύτεροι φορολογικοί συντελεστές, επιλέξαμε να παραμείνουμε στην Ελλάδα».

Διαβάστε ακόμη: Η αγροτική επανάσταση ξεκινά από τα βόρεια προάστια!

Το 2013 ήταν μια καλύτερη χρονιά για την Aluminium Art με έντονη διαφημιστική παρουσία και επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ αναμένεται σχετική έγκριση από το ΕΣΠΑ για να συνεχιστεί ο κύκλος των επενδύσεων.

«Ογδόντα ταξί στην Αττική κυκλοφορούν με διαφήμιση της Aluminium Art, ενώ μέσω των ΕΛΤΑ διαφημίζουμε τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ»». Αυτό που κάνει την εταιρεία να ξεχωρίζει έναντι των ανταγωνιστών της είναι η 20ετής εγγύηση που προσφέρει για τα προϊόντα της και το γεγονός ότι μετά την παράδοση του έργου υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τον πελάτη προκειμένου να έχει άμεση εξυπηρέτηση. Παράλληλα,  τα συστήματα αλουμινίου και τα έτοιμα κουφώματα τίθενται και προς χονδρική πώληση σε έμπορους και αλουμινάδες.