Αμερικανός αντιπρόεδρος προς Τουρκία: Μην δοκιμάσετε άλλο την αποφασιστικότητα του Τραμπ

Αμερικανός αντιπρόεδρος προς Τουρκία: Μην δοκιμάσετε άλλο την αποφασιστικότητα του Τραμπ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Μάικ Πενς μίλησε με πάρα πολύ σκληρή γλώσσα για τη σύγκρουση της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον.

 

Σοβαρή προειδοποίηση στην Άγκυρα να μη δοκιμάσει την επιμονή των ΗΠΑ, έστειλε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

Ο κ. Πενς ξεκαθάρισε πως η Ουάσιγκτον δεν πρόκειται να υποχωρήσει στην αντιπαράθεση μεταξύ των δύο NATOϊκών συμμάχων, υπονοώντας πως η αμερικανική πλευρά μπορεί να προβεί σε περαιτέρω μέτρα σε βάρος της Άγκυρας.

«Η Τουρκία θα κάνει καλά να μην δοκιμάσει την αποφασιστικότητα του προέδρου Τραμπ να δει τον επαναπατρισμό Αμερικανών που έχουν φυλακιστεί άδικα σε ξένη γη», έγραψε στο Twitter ο κ. Πενς, προσθέτοντας πως ο Λευκός Οίκος θα παραμείνει αμετακίνητος στην πολιτική του όσον αφορά τον πάστορα.

Έως τώρα οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει οικονομικές κυρώσεις σε δύο τούρκους υπουργούς ενώ στο μέσω της κρίσης ο κ. Τραμπ ανακοίνωσε τον διπλασιασμό των δασμών στις τουρκικές εξαγωγές αλουμινίου και χάλυβα. Ο Λευκός Οίκος έχει ξεκαθαρίσει πως οι δασμοί δεν θα αρθούν όποια κι αν είναι η ποινική μεταχείριση του κ. Μπράνσον.

«Ο πάστορας Άντριου Μπράνσον είναι ένας αθώος άνδρας που κρατείται στην Τουρκία και η δικαιοσύνη απαιτεί να απελευθερωθεί», προσέθεσε. Ο πάστορας κρατείται επί 22 μήνες στην Τουρκία κατηγορούμενος για υποστήριξη του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016 και για κατασκοπευτική δράση.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και οι ΗΠΑ καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχεία σε βάρος του.