Άμεσα θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-Διεθνοποίηση ΜΜΕ»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις 8 Ιανουαρίου ξεκινά η υποβολή των προτάσεων. 

Άμεσα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομίας, η ενεργοποίηση του προγράμματος «Εξωστρέφεια-Διεθνοποίηση ΜΜΕ».

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα εγκρίθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από την αρμόδια επιτροπή παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» – ΕΠΑνΕΚ κίνηση (2014-2020).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από σύνθετες δράσεις – οι οποίες είναι απαραίτητες για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, κατά τη διάρκεια ανάπτυξης της εξωστρέφειάς τους και ιδιαίτερα όταν αυτή κατευθύνεται σε νέες αγορές – και έχουν περιορισμένα προβλεφθεί σε άλλα προγράμματα.

Τα θετικά στοιχεία του νέου προγράμματος «Επιχειρούμε Έξω – Υποστήριξη Διεθνούς Προβολής ΜΜΕ με Εξωστρεφή Προσανατολισμό», του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014-2020, για το οποίο η ηλεκτρονική υποβολή των προτάσεων ξεκινά στις 8 Ιανουαρίου, επισημαίνει με σημερινή ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). Ο σύνδεσμος εκφράζει την ικανοποίησή του για το νέο πρόγραμμα και το χαρακτηρίζει σημαντικό και ενδιαφέρον για τις ελληνικές παραγωγικές/μεταποιητικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις.