Άμεση πολιτική συνεργασία κυβέρνησης-αντιπολίτευσης ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Άμεση πολιτική συνεργασία κυβέρνησης-αντιπολίτευσης ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντά σε επίκαιρη ερώτηση κατά τη διάρκεια της Ώρας του Πρωθυπουργού, στη Βουλή, Αθήνα, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντά στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί σχετικώς με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τις οποίες επεξεργαζόταν το plan B της κυβέρνησης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Τι ζητά ο Σύλλογος από τον πρωθυπουργό για την αναγέννηση της αγοράς.

«Στο αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών αντικατοπτρίζεται με συντριπτική πλειοψηφία η βούληση της ελληνικής κοινωνίας να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ και η επιλογή της για μια ”διαχείριση” των προοπτικών βελτίωσης της καθημερινότητας της και των προοπτικών που προσφέρονται». Αυτό υπογραμμίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών στη συγχαρητήρια επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Η νέα κυβέρνηση οφείλει, ανταποκρινόμενη στην εντολή του ελληνικού λαού και συνυπολογίζοντας την κοινωνική, οικονομική και πολιτική συγκυρία, να χαράξει με θάρρος, σύνεση και συνεννόηση, με όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας και τους φορείς της κοινωνίας και της οικονομίας, τους δρόμους εκείνους που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά του, τις παρεχόμενες κρατικές υπηρεσίες και θα διαμορφώσουν ένα σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, προς όφελος της απασχόλησης και της εθνικής οικονομίας», αναφέρεται στην ίδια επιστολή.

Ο εμπορικός σύλλογος ζητάει η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση να συνεργασθούν άμεσα στη σύνταξη του αναγκαίου και απαραίτητου σχεδίου ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της χώρας.