Αν και με κορωνοϊό, ο Έλον Μασκ βλέπει την περιουσία του να εκτοξεύεται

Αν και με κορωνοϊό, ο Έλον Μασκ βλέπει την περιουσία του να εκτοξεύεται
epa08042640 Tesla and SpaceX CEO Elon Musk leaves after the first day of a trial against British diver Vernon Unsworth at the United States Courthouse in Los Angeles, California, USA, 03 December 2019. Unsworth has taken Musk to court on the grounds of defamation after Musk accused him of being a pedophile during the rescue of 13 people from a flooded Thai cave in July 2018. EPA/CHRISTIAN MONTERROSA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Μασκ έγινε τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Την ίδια μέρα που η SpaceX του Έλον Μασκ εκτόξευσε τετραμελές πλήρωμα προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος είχε και δεύτερο λόγο να πανηγυρίζει: έγινε ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Η εταιρεία ηλεκτροκίνησης Tesla, έτερο τέκνο του Μασκ, έγινε δεκτή την Δευτέρα στον δείκτη S&P 500 της αμερικανικής χρηματαφοράς, εξέλιξη που οδήγησε σε άνοδο της μετοχής κατά 14% σε μια ημέρα.

Δεδομένου ότι ο ιδρυτής της εταιρείας διατηρεί το 20% των μετοχών της, τα κέρδη έφτασαν το εντυπωσιακό νούμερο των 15 δισ. δολαρίων. Η καθαρή περιουσία του Μασκ εκτοξεύτηκε έτσι στα 117,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Οι θεαματικές οικονομικές αποδόσεις σκιάζονται πάντως ότι ο Μασκ «πιθανότατα» πάσχει από ήπια μορφή Covid-19, για την οποία τα τεστ δίνουν αντιφατικά αποτελέσματα. Τα συμπτώματα φέρεται να είναι όμοια με «μικρό κρυολόγημα».

Καλή χρονιά για την Tesla

H Tesla θα περάσει στον δείκτη S&P 500 στις 21 Δεκεμβρίου κλείνοντας έτσι μήνες εικοτολογίας.

Με τη χρηματιστηριακή αξία της να ξεπερνά τα 400 δισ. δολάρια, η αμερικανική εταιρεία που κατάφερε να γίνει η πλουσιότερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου θα είναι και ο μεγαλύτερος νέος παίκτης του δείκτη.

Τα επενδυτικά κεφάλαια που παρακολουθούν τον δείκτη θα επενδύουν αυτόματα στην εταιρεία του Μασκ, επισημαίνει το BBC.

Η Tesla έγινε δεκτή στον S&P 500 εκπληρώνοντας την απαίτηση για τέσσερα συνεχόμενα κερδοφόρα τρίμηνα, χάρη στις πωλήσεις που σημειώνουν αύξηση.

Στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της η εταιρεία παρουσίαζε ζημίες και φέτος η παραγωγή αναμένεται να φτάσει στο μισό εκατομμύριο οχήματα, πολύ κάτω από τα 10 εκατομμύρια της Toyota.