Eπιστροφή του πρωθυπουργικού αεροσκάφους λόγω βλάβης (upd)

Eπιστροφή του πρωθυπουργικού αεροσκάφους λόγω βλάβης (upd)

Ματαιώθηκε το ταξίδι στο Αζερμπαϊτζάν μετά από δοκιμαστική πτήση - Συνάντηση Σαμαρά-Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ανανέωση 20.36
Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη ματαίωση του ταξιδιού του. Ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να ενημερωθεί γα το πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Ανανέωση 19.50
Ματαιώθηκε το ταξίδι του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στο Αζερμπαϊτζάν, λόγω βλάβης στο κυβερνητικό αεροσκάφος. Η δοκιμαστική πτήση, που έγινε μετά τον έλεγχο, έδειξε ότι το αεροσκάφος δεν είναι ασφαλές, ενώ δεν υπάρχει άλλος τρόπος μετάβασης της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Μπακού.

Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και στις Βρυξέλλες για την ερχόμενη σύνοδο κορυφής ο πρωθυπουργός θα μεταβεί με αεροπλάνο της γραμμής.

Ανανέωση 19.30
Δοκιμαστική πτήση πραγματοποιεί αυτή την ώρα το κυβερνητικό αεροσκάφος, και εφόσον κριθεί ασφαλές από χειριστές και τεχνικούς, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς θα πραγματοποιήσει το ταξίδι του στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Αρχική δημοσίευση 18.30
Βλάβη παρουσίασε στα όργανα το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα, ένα τέταρτο μετά την απογείωσή του για την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν ο Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Αυτή την ώρα διεξάγεται έλεγχος στο αεροσκάφος, και μόλις επιτραπεί, αυτό θα αναχωρήσει και πάλι για το Μπακού, όπου ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην εκδήλωση υπογραφής της έναρξης του Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP και του κοιτάσματος «Σαχ Ντενίζ 2».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ