Ανακαλύφθηκε ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος που περπάτησε στη Γη

Ανακαλύφθηκε ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος που περπάτησε στη Γη
Photo:

Σύμφωνα με τα ευρήματα, είχε βάρος 100 τόνους και μήκος περίπου 40 μέτρα.

Παλαιοντολόγοι από την Αργεντινή ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή ότι ανακάλυψαν τα απολιθωμένα λείψανα ενός τεράστιου δεινόσαυρού που ζύγιζε σχεδόν 100 τόνους, όσο δηλαδή 14 ελέφαντες.

Πρόκειται «για το μεγαλύτερο δείγμα (δεινόσαυρου) που έχει ανακαλυφθεί, ηλικίας τουλάχιστον 90 εκατομμυρίων ετών», δήλωσε στον τοπικό Τύπο ο Ρούμπεν Κουνέο διευθυντής του μουσείου παλαιοντολογίας της Παταγονίας.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα νέο είδος τιτανόσαυρου, ενός τεράστιου φυτοφάγου δεινόσαυρου από την Κρητιδική εποχή, το οποίο έχει μήκος περίπου 40 μέτρα από το κεφάλι ως την ουρά.

Τα απολιθωμένα υπολείμματα του δεινόσαυρου αυτού εντοπίστηκαν κατά λάθος το 2013 από έναν αγρότη σε ένα χωράφι στην επαρχία Τσουμπούτ, 1.300 χιλιόμετρα από το Μπουένος Άιρες.

Τα λείψανα που βρέθηκαν είναι «η πιο ολοκληρωμένη ανακάλυψη αυτού του είδους του δεινόσαυρου σε παγκόσμιο επίπεδο», εξήγησε ο Κουνέο.

Σε αυτή την περιοχή της Παταγονίας, πλούσια σε παλαιοντολογικά ευρήματα, έχουν ανακαλυφθεί πολλά άλλα απολιθώματα, ενώ πρόσφατα εντοπίστηκαν τα υπολείμματα του πρώτου διπλόδοκου στη Λατινική Αμερική.

Διαβάστε ακόμη:  Ο μικρόκοσμος της ζωής μέσα από εκπληκτικές εικόνες