Ανακαλύψτε την Ελλάδα που κρύβεται μέσα σας!

Ανακαλύψτε την Ελλάδα που κρύβεται μέσα σας!

Το discovergreece.com αποτελεί τη νέα εναλλακτική πρόταση προώθησης του ελληνικού τουρισμού.

Διαρκώς ακούμε να μας λένε ότι ο τουρισμός αποτελεί τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ενώ δεν είναι λίγες οι δράσεις που πραγματοποιούνται από τους αρμόδιους φορείς για την τόνωση της ανταγωνιστικότητάς του. Σε όλο αυτό παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο και η ιδιωτική πρωτοβουλία. Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου και καθένας από εμάς καλείται να δείξει το καλύτερο πρόσωπο της Ελλάδας. Με ποιον τρόπο; Αυτόν μας τον έδειξε η Marketing Greece, η οποία παρουσίασε με καμάρι στο κοινό την ιστοσελίδα discovergreece.com.

«Είσαι μέσα»;  Είναι το βασικό ερώτημα που τίθεται στον επισκέπτη μόλις αντικρίζει την ιστοσελίδα, η οποία δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες ιστοσελίδες του εξωτερικού. Το προϊόν το έχουμε, τις υποδομές τις έχουμε και αυτό που λείπει είναι να εναρμονιστούμε με τα trends της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς και να προωθήσουμε συντονισμένα το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο του ελληνικού τουρισμού.

Μέχρι στιγμής  πάνω από 12.500 Έλληνες, έχουν δείξει εμπράκτως τη στήριξή τους κάνοντας ένα απλό κλικ στην ιστοσελίδα. Η καμπάνια «We Discover Greece» ξεκίνησε να «τρέχει» εδώ και 20 μέρες και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άμεση. Η διαδικασία γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα αφού καθένας μπορεί να μοιραστεί διαδικτυακά τη «δική του Ελλάδα» γράφοντας παράλληλα τη δική του εμπειρία, η οποία θα ενταχθεί στην ενότητα «A Story a day».

Διαβάστε ακόμη: Αναζητώντας τον ιδανικό τουρίστα

Στόχος είναι η αφήγηση της ιστορίας της ελληνικής γης και των κατοίκων της μέσα από εμπειρίες και εικόνες που όλοι έχουμε χαράξει στη μνήμη μας. Αν όπως λένε ο καλύτερος τρόπος διαφήμισης είναι αυτή που γίνεται από στόμα σε στόμα, τότε το discovergreece.com, επιτελεί στο έπακρο τον σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε. Εμπλουτισμένο με περιεχόμενο που διακρίνεται για την αυθεντικότητά του, επιχειρεί να αναδείξει την Ελλάδα σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

Η ομάδα που έχει αναλάβει την καμπάνια αφιέρωσε χιλιάδες εργατοώρες για να υλοποιηθεί η ιδέα. Το αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια. Εξήντα videos, πάνω από 3.000 φωτογραφίες και 200.000 λέξεις είναι το υλικό με το οποίο η καμπάνια θέλει να κεντρίσει το ενδιαφέρον του επισκέπτη και να «καλέσει» ανθρώπους από κάθε μέρος της γης στη χώρα μας, στους 120 προτεινόμενους εγχώριους προορισμούς.

Διαβάστε ακόμη: Τα καλύτερα οικονομικά ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Τα  βίντεο, αλλά και οι περιγραφές που συμπληρώνουν τις εικόνες κάθε γωνιάς της Ελλάδας είναι διαθέσιμα και στα αγγλικά, ενώ σύντομα θα  προστεθούν πληροφορίες στη γαλλική, τη γερμανική και τη ρωσική γλώσσα.  Η καμπάνια έχει άλλωστε προγραμματιστεί να «τρέξει» στη Γερμανία, τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Για τις ανάγκες τις καμπάνιας «We discover Greece» έχουν δημιουργηθεί και σελίδες στα social media (Facebook, Twitter) μέσα από τις οποίες οι χρήστες μπορούν με ένα like να δείξουν τη στήριξή τους.

Αν και το 70% με 80% των επισκεπτών που ταξιδεύουν στη χώρα μας, την επιλέγουν ως προορισμό έχοντας ως βασικό κριτήριο τις παραμέτρους ήλιος και θάλασσα, εντούτοις υπάρχει πληθώρα επιλογών, είτε για αυτούς που την επισκέπτονται για πρώτη φορά είτε για όσους θέλουν να την εξερευνήσουν εις βάθος. Μέσα στο site υπάρχουν διάφορες θεματικές ενότητες (ήλιος και θάλασσα, τουρισμός πόλεων, πολιτισμός και θρησκεία, ναυτικός τουρισμός, συνεδριακός τουρισμός, ιατρικός τουρισμός, αλλά και δραστηριότητες, γαστρονομία, οικοτουρισμός, αγροτουρισμός, ευεξία) που σε κατευθύνουν ανάλογα με την εποχή που θα επισκεφτείς τη χώρα και ανάλογα με την παρέα που θα το κάνεις (διακοπές με οικογένεια, ζευγάρια, μεγαλύτερης ηλικίας άτομα).

Η πλατφόρμα παρέχει εκτός των πληροφοριών και του πλούσιου φωτογραφικού υλικού, τη δυνατότητα σχεδιασμού και οργάνωσης του ταξιδιού. Υπάρχει ενσωματωμένη μηχανή αναζήτησης διαμονής, μεταφοράς και περιήγησης, στην οποία γίνεται και η τελική κράτηση.

Ποια είναι η Marketing Greece
Η MARKETING GREECE Α.Ε. είναι εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η οποία ιδρύθηκε το 2013 με πρωταρχικό στόχο την αποτελεσματική προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Κύριοι μέτοχοι της MARKETING GREECE είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) και η Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ).

Διαβάστε ακόμη: O τουρισμός περνάει από το στομάχι