Ανακαινίζεται η ναυαρχίδα της Tiffany & Co.- Το ποσό που θα δαπανήσει η εταιρεία εντυπωσιάζει

Ανακαινίζεται η ναυαρχίδα της Tiffany & Co.- Το ποσό που θα δαπανήσει η εταιρεία εντυπωσιάζει
epa02646766 A pedestrian walks past Tiffany & Co. in New York, USA, on 21 March 2011. The luxury jeweler forecast higher fiscal-year sales, sending its shares up more than 6 percent. EPA/PETER FOLEY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Το σημαντικότερο κατάστημά μας, ανανεωμένο, θα συνεχίσει να είναι το "κόσμημα" του παγκόσμιου δικτύου καταστημάτων μας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

του Phil Wahba

Η Tiffany & Co συνεχίζει να υποστηρίζει το πασίγνωστο κατάστημά της στο Μανχάταν. Το δημοφιλές κοσμηματοπωλείο ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ότι ξεκινάει το έργο ανακαίνισης του πασίγνωστου καταστήματός του που βρίσκεται στη γωνία 5ης Λεωφόρου και 57ης Οδού, κάτι που αναμένεται να διαρκέσει τρία χρόνια. Το κατάστημα ανήλθε σε σύμβολο της πόλης χάρη στην κλασική ταινία Breakfast at Tiffanys.

Αν και η εταιρεία δεν αποκάλυψε το ακριβές ποσό που αναμένεται να δαπανήσει για το συγκεκριμένο προτζεκτ, δήλωσε ότι θα αντιστοιχεί στο 1% με 2% των παγκόσμιων πωλήσεων σε βάθος τριετίας, δηλαδή 125 – 250 εκατομμύρια δολάρια, με βάση τα περσινά έσοδα, και χωρίς να λάβουμε υπόψη τη μελλοντική αύξηση των πωλήσεων.

Η σημασία του καταστήματος ως πηγή άμεσων πωλήσεων έχει μειωθεί, καθώς τροφοδοτεί λιγότερο από το 10% των ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων πωλήσεων της εταιρείας. Όμως, η «ναυαρχίδα» των καταστημάτων της Tiffany παραμένει στο επίκεντρο της ταυτότητας του brand. Η εταιρεία πρόσφατα μετέτρεψε τον 4ο όροφο του καταστήματος σε εστιατόριο, το οποίο είναι πλέον ένα από τα δημοφιλέστερα της πόλης. Ενώ, για την πρόσφατη παρουσίαση της σειράς Paper Flowers, η Tiffany εγκατέστησε ένα τεράστιο θερμοκήπιο στο κέντρο του ισογείου και διοργάνωσε ένα event στο οποίο παρευρέθηκαν και γνωστές celebrities.

«Το σημαντικότερο κατάστημά μας, ανανεωμένο, θα συνεχίσει να είναι το “κόσμημα” του παγκόσμιου δικτύου καταστημάτων μας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tiffany, Alessandro Bogliolo. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, ότι το 10όροφο κατάστημα ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1940.

Είναι αρκετά σύνηθες ένα κατάστημα-σύμβολο να απορροφά ένα δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό της κεφαλαιακής δαπάνης μιας εταιρείας λιανικής πώλησης. Ο λόγος είναι, προφανώς, η σημασία που έχει ένα τέτοιο κατάστημα για την εικόνα ενός εμπορικού σήματος. Πριν από μερικά χρόνια, η Macy’s δαπάνησε 400 εκατομμύρια δολάρια για ένα πολυετές προτζεκτ ανακαίνισης του κεντρικού της καταστήματος στο Μανχάταν.