Ανακλήθηκε – προς το παρόν- η απόφαση για μετάθεση του Σφακιανάκη

Ανακλήθηκε – προς το παρόν- η απόφαση για μετάθεση του Σφακιανάκη

Αναμένεται η επίσημη επιβεβαίωση της απόφασης - Εκτεθειμένος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας.

Aνακλήθηκε η μετακίνηση του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, «έγινε δεκτή η προσφυγή του υποστρατήγου Σφακιανάκη Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.» και επομένως παραμένει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στην θέση του πρϊσταμένου του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., τοποθετήθηκε ο ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης, ο οποίος μέχρι σήμερα υπηρετούσε στην Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
Επίσης, απο το Αρχηγείο ανακοινώθηκαν οι τοποθετήσεις όλων των ταξίαρχων και αναμένονται οι τοποθετήσεις των αστυνομικών διευθυντών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βράδυ της Τετάρτης είχε ανακοινωθεί η μετακίνησή του στον κλάδο ανθρώπινου δυναμικού του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Από την εξέλιξη αυτή είναι βαρύτατα εκτεθειμένος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας ο οποίος το πρωί της Πέμπτης από το βήμα της Βουλής, ούτε λίγο-ούτε πολύ, απέδωσε στις… δημόσιες σχέσεις τις μεγάλες επιτυχίες του υποστρατήγου Σφακιανάκη.

O ίδιος ο κ. Σφακιανάκης το μεσημέρι προέβη στην υποβολή προσφυγής κατά της μετακίνησής του ζητώντας την ακύρωση της απόφασης, δικαίωμα που του παρέχει ο σχετικός κανονισμός και συγκεκριμένα το άρθρο 18 του ΠΔ100/2003.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σφακιανάκης ήταν ο άνθρωπος που αναδιάρθρωσε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία με αυτόν επικεφαλής πολλαπλασίασε τις επιτυχίες της.

Αίσθηση είχε προκαλέσει νωρίτερα ο χαρακτηρισμός του κ. Σφακιανάκη ως “δημοσιοσχετίστα” που του απέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στη Βουλή.

Ο κ. Τόσκας υποστήριξε ότι “τα στελέχη κρίνονται από τις πραγματικές αστυνομικές τους ικανότητες, και όχι από τις ικανότητες που έχουν να κάνουν στις δημόσιες σχέσεις και το χρόνο που διαθέτουν στα ΜΜΕ”.

Διαβάστε τις δηλώσεις Τόσκα εδώ