Ανασχηματισμός με…άρωμα γυναίκας

Ανασχηματισμός με…άρωμα γυναίκας

Άρωμα γυναίκας στο νέο υπουργικό συμβούλιο. Ποια είναι τα νέα μέλη που επέλεξε ο πρωθυπουργός.

Ανανέωση με τη συμμετοχή πολλών καινούριων προσώπων, στήριξη και εμπιστοσύνη στους ηλικιακά νεώτερους παράλληλα με τους εμπειρότερους υπουργούς, αλλά και άνοιγμα κυρίως προς τον κεντροαριστερό χώρο, περιλαμβάνει η νέα σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος που αποφάσισε ο πρωθυπουργός.

Συνολικά το νέο κυβερνητικό σχήμα αποτελείται από 13 γυναίκες, μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, με τις Κατερίνα Παπακώστα, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αλλά και την Μυρσίνη Ζορμπά να ξεχωρίζουν. Στην κυβέρνηση εντάχθηκε για πρώτη φορά και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, καθώς επίσης και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη ως υφυπουργός Εσωτερικών, η Κατερίνα Νοτοπούλου υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, ενώ υφυπουργός στο ΥΕΘΑ ανέλαβε η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και η Μερόπη Τζούφη υφυπουργός στο υπουργείο Παιδείας.

Σταθερή στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παραμένει η Έφη Αχτσιόγλου και αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης η Θεανώ Φωτίου, ενώ στο πόστο της παραμένει και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, αλλά και η Έλενα Κουντουρά στο υπουργείο Τουρισμού.

Παρακάτω θα δείτε τις έξι γυναίκες που αποτελούν πλέον νέα μέλη της κυβέρνησης:

Υφυπουργός Εσωτερικών: Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Η νέα υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη γεννήθηκε το έτος 1962 και κατοικεί μόνιμα στον Βόλο.

Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης: Κατερίνα Νοτοπούλου

Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου γεννήθηκε το 1988 και είναι το μικρότερο σε ηλικία μέλος της κυβέρνησης.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κατερίνα Παπακώστα

H υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα υπήρξε βουλευτής της ΝΔ, ενώ έχει διατελέσει υφυπουργός Υγείας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Η νέα υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και κατάγεται από την Κεφαλονιά και τη Μεσσηνία.

Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού: Μυρσίνη Ζορμπά

Γνώστης των θεμάτων του Πολιτισμού και με θητεία στο χώρο του βιβλίου, η νέα υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά, έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, σύμβουλος του υπουργού Πολιτισμού (1993), διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (1994-1999) και Ευρωβουλευτής (2000-2004), που κατά τη διάρκεια της θητείας της συμμετείχε στην Επιτροπή Πολιτισμού και συνέταξε Έκθεση για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Βιομηχανία.

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Ολυμπία Τελιγιορίδου

Κτηνίατρος, εθελόντρια Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων και Πτηνών Δυτικής Μακεδονίας, Κυνοκομείου Καστοριάς, Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και Αρκτούρου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, είναι η νέα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου.