Αναβλήθηκε για τις 21 Δεκεμβρίου η υπογραφή της σύμβασης πώλησης του ΟΛΘ

Η συναλλαγή πάγωσε μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας να θέσει υπό καθεστώς προσωρινής διαχείρισης την τράπεζα Promsvyazbanκ.

Αναβάλλεται για τις 21 Δεκεμβρίου η υπογραφή της αγοραπωλησίας μετοχών του 67% του ΟΛΘ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, κατόπιν συμφωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών, και για λόγους ανωτέρας βίας που αφορούν την τράπεζα Promsvyazbanκ, εκδότη της εγγυητικής επιστολής της συναλλαγής, αναβάλλεται η υπογραφή της αγοραπωλησίας μετοχών του 67% του ΟΛΘ για την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, στις 18.00.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η παραπάνω επιλογή επιβλήθηκε απρόσμενα και απρόβλεπτα λόγω σημερινής απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας να θέσει υπό καθεστώς προσωρινής διαχείρισης την παραπάνω τράπεζα.

Υπενθυμίζεται, ότι η κοινοπραξία Deutsche Investment (Diep) 50% , η Γαλλική Cma ( 35% ) και η Beklterra (15%) του ομογενή κ. Ιβάν Σαββίδη προσέφερε 231 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 67% των μετοχών. Προ ημερών , επίσης, ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Παιατ είχε αφήσει αιχμές για την  προέλευση  των χρημάτων ενός από τους μετόχους της κοινοπραξίας.