Αναβλήθηκε η συνάντηση τρόικας – Μητσοτάκη

Αναβλήθηκε η συνάντηση τρόικας – Μητσοτάκη

Την ακύρωση ζήτησαν οι εκπρόσωποι των δανειστών λόγω της συνάντησης της Τρίτης με το υπουργείο Οικονομικών. 

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση της τρόικας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ακύρωση ζήτησαν οι ελεγκτές, δεδομένου ότι υπάρχει προγραμματισμένη αύριο συνάντηση του υπουργού Οικονομικών μαζί τους.

Από την πλευρά του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζουν ότι από την πλευρά τους έχουν τηρηθεί όλα τα χρονοδιαγράμματα και βρίσκονται εντός των στόχων που έχουν τεθεί από την τρόικα. Ωστόσο, ανοιχτό παραμένει το ζήτημα των 4.000 απολύσεων έως το τέλος του έτους, μέρος των οποίων δεν αποκλείεται να προέλθει -όπως ζητεί η ελληνική πλευρά- από τις αμυντικές βιομηχανίες και το σχέδιο αναδιάρθρωσης τους και από τους απομακρύνσεις δημόσιων υπαλλήλων που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις.

Συνεργάτες του υπουργού ανέφεραν ότι ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της τρόικας ότι η υλοποίηση και της δεύτερης φάσης της διαθεσιμότητας θα προχωρήσει κανονικά. Ο υπουργός δήλωσε το Σάββατο πως εάν χρειαστεί θα ζητήσει παράταση χρόνου μετά το τέλος Δεκεμβρίου, προκειμένου να υπάρξει προηγουμένως η απαραίτητη αξιολόγηση.

Μητσοτάκης: «Ποιοτικές μεταρρυθμίσεις το επόμενο βήμα μας»

Στο επίκεντρο παραμένει και το θέμα των συμβασιούχων, που διατηρούνται στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων (υπολογίζονται σε περίπου 6.000) και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξεταστούν οι υποθέσεις τους από τα δικαστήρια, μετά από νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει αναπτύξει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι 4.000 απολύσεις που έχουν ζητηθεί από την τρόικα, προέρχονται από:

– 2.000 υπαλλήλους της ΕΡΤ

– 300 επίορκους

– 400 αποχωρήσεις για λόγους υγείας

– 800 με 1.000 αποχωρήσεις από πλεονάζον προσωπικό στις αμυντικές βιομηχανίες.

Διαβάστε ακόμη: «Κλειστά» χαρτιά για τα νέα μέτρα