Αναβολή στη δίκη του Μοχάμεντ Μόρσι

Αναβολή στη δίκη του Μοχάμεντ Μόρσι

Ο έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου υπενθύμισε πως είναι δημοκρατικά εκλεγμένος και αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη νομιμότητα του δικαστήριου.

«Είμαι ο Δρ. Μοχάμεντ Μόρσι, είμαι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αιγύπτου και αυτό το δικαστήριο είναι παράνομο. Αρνούμαι να δικαστώ από αυτό το δικαστήριο. Αυτοί που πρέπει να δικαστούν είναι οι ηγέτες του στρατιωτικού πραξικοπήματος». Αυτήν τη δήλωση έκανε ενώπιον του αιγυπτιακού δικαστηρίου όπου δικάζεται για υποκίνηση στη δολοφονία διαδηλωτών της αντιπολίτευσης, ο Μοχάμεντ Μόρσι, πρώην προέδρος της Αιγύπτου που καθαιρέθηκε από τον αιγυπτιακό στρατό στις αρχές Ιουλίου.

Ο Μόρσι -στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη σύλληψή του- αρνήθηκε να φορέσει την λευκή στολή που υποχρεωτικά φορούν οι κατηγορούμενοι στο δικαστήριο, ενώ μαζί με τους 14 συγκατηγορούμενούς του επαναλάμβαναν ρυθμικά τις λέξεις «παράνομο, παράνομο». Κατόπιν αυτών, ο δικαστής που πρέσβευε της ακροαματικής διαδικασίας αποφάσισε την αναβολή της δίκης για τις 8 Ιανουαρίου του 2014.

Ο έκπτωτος ισλαμιστής πρόεδρος και οι συγκατηγορούμενοί του μεταφέρθηκαν στη φυλακή Τόρα του Καΐρου μετά την αναβολή της δίκης τους. Οι οπαδοί του Μόρσι  και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο φώναζαν συνθήματα κατά του προσωρινού προέδρου της χώρας, στρατηγού Αλ-Σίσι, αλλά και των μέσων ενημέρωσης.

Διαβάστε ακόμη: O Μοχάμεντ Μόρσι στο εδώλιο