Ανδρουλάκης: Δεσμεύομαι ότι το ΠΑΣΟΚ ως ισχυρή δύναμη θα ασκήσει αξιόπιστη αντιπολίτευση

Ανδρουλάκης: Δεσμεύομαι ότι το ΠΑΣΟΚ ως ισχυρή δύναμη θα ασκήσει αξιόπιστη αντιπολίτευση
Ï ðñüåäñïò ôïõ ÐÁÓÏÊ-ÊÉÍÁË Íßêïò ÁíäñïõëÜêçò, ðñïóÝñ÷åôáé ãéá íá áóêÞóåé ôï åêëïãéêü ôïõ äéêáßùìá ãéá ôéò ÂïõëåõôéêÝò ÅêëïãÝò, óå åêëïãéêü ôìÞìá, ôïõ Áñêáëï÷ùñßïõ ÊñÞôçò, ÊõñéáêÞ 25 Éïõíßïõ 2023. Óôéò êÜëðåò ðñïóÝñ÷ïíôáé óÞìåñá ïé ¸ëëçíåò øçöïöüñïé ðñïêåéìÝíïõ íá áóêÞóïõí ôï åêëïãéêü ôïõò äéêáßùìá êáé íá åêëÝîïõí ôç íÝá êõâÝñíçóç êáé ôïõò 300 ôçò íÝáò ÂïõëÞò. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÍÉÊÏÓ ×ÁËÊÉÁÄÁÊÇÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την ικανοποίησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης στις δηλώσεις στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. «Κάναμε ακόμα ένα βήμα στην ανοδική μας πορεία, την πορεία που κάνει το Κίνημά μας το τελευταίο διάστημα» είπε ξεκινώντας τις δηλώσεις του, συμπληρώνοντας πως «σε πολλούς νομούς το ΠΑΣΟΚ έχει αναδειχτεί δεύτερη δύναμη. Ξαναπιάνουμε το νήμα της ιστορίας».

Ο κ. Ανδρουλάκης δεσμέυτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ ως ισχυρή δύναμη θα ασκήσει αξιόπιστη αντιπολίτευση στη ΝΔ, ενώ δεν έκρυψε τον ιδιαίτερο προβληματισμό του για την – όπως είπε – «άνοδος της ακροδεξίας και των ναζιστικών κομμάτων».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ανέφερε ότι το «Το αποτέλεσμα υπογραμμίζει το χρέος μας να οικοδομήσουνε την σύγχρονη κεντροαριστερά απέναντι στη ΝΔ» και έκλεισε τις δηλώσεις του, λέγοντας ότι από αύριο «ξεκινάει το νέο ταξίδι για μια ισχυρή Ελλάδα, την Ελλάδα της αξιοπρέπειας. Σε αυτή την πορεία θα είμαι σε όλοι μαζί».

«Απόψε όλοι μαζί κάναμε ένα ακόμη βήμα στην ανοδική πορεία, που σταθερά διαγράφει το Κίνημα μας. Το ΠΑΣΟΚ δυναμώνει, ανανεώνεται και προχωρά», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευχαριστώντας όσους το στήριξαν με τη ψήφο τους στις εκλογές.«Από αύριο το πρωί, ξεκινά ένα νέο ταξίδι για τη δημιουργία ενός ρεύματος κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, για μια ισχυρή Ελλάδα. Την Ελλάδα της εθνικής αξιοπρέπειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Πρωταγωνιστή στις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Σε αυτή την πορεία θα είμαστε όλοι μαζί», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι «στη διπλή εκλογική αναμέτρηση αυξήσαμε την εκλογική και κοινοβουλευτική μας δύναμη κατά 50%. Σε πολλούς νομούς το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη» ενώ τόνισε: «Ξαναπιάσαμε το νήμα της Ιστορίας και ενώνουμε τις αγωνίες, τα όνειρα και τις ελπίδες μας με τους προοδευτικούς, δημοκράτες πολίτες».

Δεσμεύτηκε ότι «το ΠΑΣΟΚ ως ισχυρή, προοδευτική δύναμη, θα ασκήσει στιβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση με αρχές και αξίες» και πρόσθεσε ότι θα δώσει «σε όλες τις μάχες, που έχουμε μπροστά μας, για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, τον σεβασμό των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ανάδειξη ενός νέου, βιώσιμου και ανθεκτικού μοντέλου παραγωγής, που θα δώσει προοπτική στη νέα γενιά».

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ, η πατριωτική και σύγχρονη κεντροαριστερά, θα είναι η εγγύηση για όλα αυτά.

Ιδιαίτερα σχολίασε πως πρέπει «να προβληματίσει η άνοδος της ακροδεξιάς και των νεοναζιστικών μορφωμάτων».

«Διαχρονικά η παράταξη μας ήταν δημοκρατικό ανάχωμα απέναντι σε όλα αυτά τα φαινόμενα. Το αποψινό αποτέλεσμα υπογραμμίζει το χρέος μας να οικοδομήσουμε τη σύγχρονη κεντροαριστερά για να αποκτήσει η χώρα μια ισχυρή, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: