Angsana Corfu: Η τουριστική επένδυση που απογειώνει την Κέρκυρα

Angsana Corfu: Η τουριστική επένδυση που απογειώνει την Κέρκυρα
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Η ψήφος εμπιστοσύνης του ομίλου Banyan Tree για το πρώτο ευρωπαϊκό location επί κερκυραϊκού εδάφους.

Ένα ξενοδοχείο κόσμημα συνολικής έκτασης 210 στρεμμάτων, δίνει άλλη πνοή στην τουριστική εικόνα της Κέρκυρας και ενισχύει σημαντικά την τοπική οικονομία του νησιού προσελκύοντας τουρίστες υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων και δημιουργώντας περί τις 400 θέσεις εργασίας. Ο λόγος για το Angsana Corfu, μια επένδυση που αναβαθμίζει τον τουριστικό χάρτη της χώρας και ανεβάζει ψηλά τον πήχη για τους ανταγωνιστές.

Η θέα με τις γραφικές Μπενίτσες, τον καταπράσινο λόφο και το απέραντο γαλάζιο, φαίνεται πως έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του πολυτελούς ξενοδοχειακού ομίλου, Banyan Tree, να δημιουργήσει το πρώτο ευρωπαϊκό location επί Κερκυραϊκού εδάφους, αφήνοντας εκτός άλλα δημοφιλέστερα νησιά.

Η επένδυση της τάξεως των 130 εκατ. ευρώ που ανήκει στον ασιατικό όμιλο Banyan Tree, έχει ήδη αρχίσει να αποκτά φανατικό κοινό, και όχι άδικα, αφού πρόκειται για ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα με 196 δωμάτια εκ των οποίων 37 βίλες με ιδιωτικές πισίνες, ικανό να καλύψει τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών πελατών που επιθυμούν το service ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, αλλά και την ιδιωτικότητά τους.

Πρόκειται για ένα μεσογειακό καταφύγιο εξαιρετικής ομορφιάς, ένα πολυτελές σπα και παραλιακό θέρετρο που προσφέρει τη ζεστασιά και τη γοητεία του μοναδικού μείγματος ελληνικής και ασιατικής φιλοξενίας. Η γειτνίασή του με το Αχίλλειο, που κάποτε ήταν το σπίτι της αυτοκράτειρας Σίσσυ της Αυστρίας, δίνει βασιλικό αέρα και μας ταξιδεύει παράλληλα σε άλλη εποχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ξενοδοχείο πήρε το όνομά του από το ομώνυμο φυτό Angsana, ένα λουλούδι κίτρινου χρώματος, το οποίο ανθεί στην Ασία μια φορά το χρόνο και έχει διάρκεια ζωής μόλις μία με δύο ημέρες. Εξού και το motto του ξενοδοχείου “Sense the moment”, διότι οι μοναδικές εμπειρίες και όλα όσα μας κάνουν ευτυχισμένους διαρκούν λίγο, όμως παραμένουν ανεξίτηλα στη μνήμη μας.

Τα άνθη και τα φύλλα της Angsana είναι βρώσιμα και χρησιμοποιούνται ευρέως στην παραδοσιακή ιατρική. Τα φύλλα περιέχουν φλαβονοειδή, ένα αντιοξειδωτικό με τεράστια οφέλη για την ανθρώπινη υγεία, και χρησιμοποιούνται στην παρασκευή αντιφλεγμονώδων και αντιαλλεργικών φαρμάκων.

Ένας μοναδικός προορισμός για “ψαγμένους” τουρίστες

«Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο 12μηνης διάρκειας και αποτελεί μια σημαντική επένδυση, τόσο από οικονομικής πλευράς, όσο και από το γεγονός ότι είναι ουσιαστικά το πρώτο ξενοδοχείο με το οποίο ο όμιλος Banyan Tree βάζει την υπογραφή του στην Ευρώπη. Εστιάζουμε στην τοπική κοινωνία προσλαμβάνοντας ανθρώπους του νησιού. Εκτός από κάποια διοικητικά στελέχη, όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι προέρχονται από την Κέρκυρα» αναφέρει στο Fortune ο Μιχάλης Μεταξάς, Γενικός Διευθυντής του Angsana Corfu.

Τονίζει πως το μεγαλύτερο ποσοστό των ξένων τουριστών είναι βρετανικής καταγωγής, ενώ δυνατή παρουσία έχουν οι Γερμανοί, οι Ελβετοί και οι Γάλλοι. Σε ότι αφορά τις προκρατήσεις για την καλοκαιρινή σεζόν βαίνουν αυξανόμενες και το προφίλ των ταξιδιωτών περιλαμβάνει τόσο ζευγάρια, όσο και οικογένειες.

«Ο μέσος όρος παραμονής είναι 5 – 7 ημέρες. Η τιμή ενός απλού δωματίου ξεκινά στην περίοδο χαμηλής επισκεψιμότητας από 170 ευρώ το βράδυ και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 480 ευρώ στο peak της τουριστικής σεζόν. Για την περίοδο του Πάσχα οι πρώτες ενδείξεις είναι ικανοποιητικές, τόσο από την ελληνική αγορά, όσο και από τους ξένους μιας και το καθολικό Πάσχα πέφτει μια εβδομάδα νωρίτερα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το πλέον αναγνωρισμένο Angsana Resort σε όλη την Ευρώπη, με δέσμευση στην βιώσιμη ανάπτυξη, την αυθεντική φιλοξενία, και την παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών για τους φιλοξενούμενους και τους ανθρώπους μας» προσθέτει ο κ. Μεταξάς.

Η υψηλή γαστρονομία συναντά το fitness & wellness

Εκτός όμως από τους ανθρώπους που διαμένουν στο ξενοδοχείο, η διοίκηση του Angsana Corfu Resort & Spa έχει κάνει άνοιγμα και στους μόνιμους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν το brunch, τον καφέ, το φαγητό και το ποτό τους σε ένα ξεχωριστό μέρος. Παράλληλα, υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα άσκησης και η δυνατότητα ετήσιας συνδρομής προκειμένου οι Κερκυραίοι να κάνουν χρήση των γυμναστηριακών εγκαταστάσεων, της εσωτερικής θερμαινόμενης πισίνας συμμετέχοντας σε προγράμματα aqua aerobic, yoga, pilates κ.α.

Με την ευεξία να βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του ασιατικού brand, δυνατό χαρτί αποτελεί  αναμφίβολα το  Angsana Spa ένας πολυτελής χώρος με 11 αίθουσες περιποίησης, ορισμένες με θέα, όπου οι σύγχρονες δυτικές τεχνικές παντρεύονται με την τέχνη της αυθεντικής ασιατικής ευεξίας και μια σπίθα παραδοσιακής ελληνικής «φιλοξενίας».

Ασιατικές και μεσογειακές θεραπείες σώματος και προσώπου, μαζί με προγράμματα ευεξίας που έχουν σχεδιαστεί για να διαμορφώνουν και να τονώνουν τη γλυπτική του σώματος, κάνουν το Angsana Spa μια όαση για το σώμα και την ψυχή.

Ικανοποιημένοι θα μείνουν όμως και οι Foodies! Καταξιωμένοι σεφ σερβίρουν γαστριμαργικές προτάσεις επηρεασμένες από fusion ασιατική κουζίνα και σούσι, ελληνική κουζίνα με τοπικές κερκυραϊκές λιχουδιές, καθώς επίσης και νόστιμα διεθνή αγαπημένα πιάτα.

Συνολικά στεγάζονται τέσσερα επώνυμα εστιατόρια, με κεντρικό το Botrini’s  το οποίο επιμελείται προσωπικά ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Ettore Botrini, το Ruen Romsai, το Soffritto και το Koh, όπως επίσης και επτά μπαρ, τα οποία προσεχώς θα προσθέσουν στην οικογένειά τους και το μπαρ Vertigo, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό τον Ιούνιο του 2022.

Η Banyan Tree

Με έδρα τη Σιγκαπούρη, η Banyan Tree έχει 36 resorts και ξενοδοχεία, αλλά και περισσότερα από 70 spa σε 24 χώρες. Η σύλληψη του brand ξεκινά το 1984 όταν το ανδρόγυνο των Ho Kwon Ping και Claire Chiang εν μέσω διακοπών στην ακτή του Bang Tao ανακάλυψαν μια μαγευτική έκταση που σκέφτηκαν ότι θα αποτελούσε ιδανικό σκηνικό για ένα πολυτελές resort.

Η τιμή αγοράς θεωρήθηκε επιχειρηματική ευκαιρία, όμως πολύ σύντομα αποκαλύφθηκε το παρελθόν της περιοχής ως ορυχείου κασσίτερου, δραστηριότητα που την είχε αφήσει τοξική και ανίκανη να φιλοξενήσει το παραμικρό ίχνος ζωής. Οι ιδιοκτήτες ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα αναγέννησης της περιοχής, φυτεύοντας περισσότερα από 7.000 ενδημικά φυτά και δέντρα στην έκτασή τους. Δέκα χρόνια αργότερα, το «Banyan Tree Phuket» έκανε τα εγκαίνιά του ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά resorts της Σιγκαπούρης, δείχνοντας το δρόμο για ένα brand που σύντομα θα κατακτούσε τον κόσμο, με την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα ως κεντρικό πυλώνα της φιλοσοφίας του.