Ανοιχτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές σε επτά περιοχές

Ανοιχτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές σε επτά περιοχές

Από την Αθήνα μέχρι τη Σύρο το πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί πιλοτικά για ένα έτος. 

Σε επτά περιοχές με έντονο τουριστικό χαρακτήρα αναμένεται να εφαρμοσθεί πιλοτικά για ένα έτος η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές.

Οι περιοχές αυτές, μάλιστα, φέρεται να έχουν συμπεριληφθεί και στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η δημοσιοποίηση της οποίας αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», οι επτά περιοχές οι οποίες ανήκουν σε τρεις περιφέρειες, έτσι ώστε να υπάρχει και συμβατότητα με τον πρόσφατο νόμο 4254/2014, είναι οι ακόλουθες:
– Στην Περιφέρεια Αττικής το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένης της οδού Ερμού και της ευρύτερης περιοχής της Ομόνοιας, καθώς και η Ραφήνα, λόγω του ύπαρξης του λιμανιού.

– Στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου η Ρόδος, η Κως και η Ερμούπολη της Σύρου.

– Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβανομένης της οδού Τσιμισκή και η Χαλκιδική.

Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, που επικαλείται η εφημερίδα, αν και επισήμως παραπέμπουν στο υπουργείο Οικονομικών ως το αρμόδιο για την τελική διαπραγμάτευση με την τρόικα, δεν διαψεύδουν ότι οι περιοχές στις οποίες θα εφαρμοστεί πιλοτικά το μέτρο είναι οι προαναφερθείσες. Η σχετική απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, με την οποία θα ορίζεται ότι στις περιοχές αυτές θα μπορούν να λειτουργούν προαιρετικά όλα τα καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρίς να απαιτείται απόφαση του οικείου αντιπεριφερειάρχη, θα πρέπει να εκδοθεί το αργότερο μέχρι τις 7 Ιουλίου 2014.

Διαβάστε ακόμα:

Οι ανώτατες τιμές «πάνε» παραλία

Πώς θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα;