Ανοιχτό «μέτωπο» στην Αίγυπτο

Ανοιχτό «μέτωπο» στην Αίγυπτο

Δημοσιεύματα στον αιγυπτιακό Τύπο αναφέρουν πως η μεταβατική κυβέρνησης της Αιγύπτου επιχειρεί να βάλει τέλος στη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Δημοσίευμα της αιγυπτιακής εφημερίδας Al-Akhbar έβαλε «φωτιά» σήμερα στην Αίγυπτο, αναφέροντας πως η αιγυπτιακή κυβέρνηση αποφάσισε τη διάλυση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ως μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Η απόφαση σημαίνει ουσιαστικά ακύρωση του νομικού καθεστώτος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η οποία δεν συνιστά πολιτικό κόμμα, αλλά στηρίζει το κόμμα της «Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης». Το δημοσίευμα επικαλείται δήλωση του εκπροσώπου του υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αχμεντ ελ-Μποράιε που αναφέρει πως η απόφαση υπεγράφη, αλλά θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η απόφαση του αιγυπτιακού υπουργείου φαίνεται να βασίζεται σε κατηγορίες ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα χρησιμοποιούσε την έδρα της στο Κάιρο για να αποθηκεύει εκρηκτικά και όπλα και ως βάση από όπου τα μέλη της άνοιγαν πυρ κατά τις ταραχές στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Το γραφείο του πρωθυπουργού της Αιγύπτου ωστόσο, αρνείται προς το παρόν τα δημοσιεύματα, λέγοντας πως ο υπουργός ελ-Μποράιε εξετάζει ακόμη όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το στάτους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και δεν έχει λάβει οριστική απόφαση.

Διαβάστε ακόμη: Επίθεση κατά του Αιγύπτιου υπουργού Εσωτερικών