Ανοίγει η συζήτηση για τον «νέο ΣΥΡΙΖΑ»

Ανοίγει η συζήτηση για τον «νέο ΣΥΡΙΖΑ»
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλάει σε ανοιχτή πολιτική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επί τάπητος στη Πολιτική Γραμματεία η επόμενη μέρα για το κόμμα μετά τις εκλογές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν ο απολογισμός του εκλογικού αποτελέσματος και ο μετασχηματισμός του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κάνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, δίνοντας παράλληλα το στίγμα της «επόμενης ημέρας» για το κόμμα. Παράλληλα, θα δοθούν κατευθυντήριες γραμμές για τον σχεδιασμό του κόμματος από την θέση πλέον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Θα δοθούν ακόμη οδηγίες στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – η οποία αναμένεται να συνεδριάσει εξάλλου την επόμενη εβδομάδα – ενόψει της συνεδρίασης στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης, αναμένεται το βάρος της ενημέρωσης να πέσει στο γραφείο Τύπου του κόμματος, στο οποίο συνεχίζει από τη θέση της υπεύθυνης η Ράνια Σβίγκου.

Το πολιτικό όργανό θα αποφασίσει, τέλος, και για την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της παράταξης, η οποία ενδέχεται να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο κόμμα και τη μετεξέλιξή του σε ένα σύγχρονο δημοκρατικό – προοδευτικό κόμμα αυτές παραπέμπονται στο συνέδριο του κόμματος το οποίο θα λάβει χώρα στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης, στην πρώτη του ομιλία σε ένα υπουργικό συμβούλιο déjà vu της κυβέρνησης Σαμαρά, συμπληρωμένης με πρώην στελέχη του ΣΕΒ και νεοφιλελεύθερους τεχνοκράτες, επανέλαβε τα ευχολόγια που αναμασούσε όλη την προεκλογική περίοδο, χωρίς όμως να πει τίποτα ουσιαστικό», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνεδρίαση του υπουργικό συμβουλίου.

«Το πιο αξιοσημείωτο, ίσως, είναι ότι επανέλαβε -ενδεχομένως λόγω κεκτημένης ταχύτητας- τις προεκλογικές υποσχέσεις περί φορολογικών μειώσεων», σημειώνει και καταλήγει: «Είναι ενδιαφέρον να δούμε για πόσο ακόμη αυτό θα συνεχίσει να λέγεται, χωρίς να γίνεται πράξη. Όπως το αλήστου μνήμης “λεφτά υπάρχουν”, που πολύ σύντομα κατέληξε στο Καστελόριζο».