Ανοίγει ξανά το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου

Ανοίγει ξανά το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου

Το νέο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου άνοιξε χθες τις πύλες του στους πρώτους ενοίκους του, στον χώρο όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι.

Πριν 13 χρόνια ο κόσμος συγκλονίστηκε από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους και το Πεντάγωνο, που στοίχισαν τη ζωή περίπου 3.000 ανθρώπων. «Αφήνοντας πίσω» τις κακές αυτές αναμνήσεις εγκαινιάστηκε χθες το νέο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Ντέιβιντ Τσάιλντς.

Το νέο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου αποτελείται πλέον από έναν μόνο πύργο και συνεχίζει να είναι το υψηλότερο κτίριο των Ηνωμένων Πολιτειών, με ύψος 541 μέτρα και 104 ορόφους, ενώ αποτελεί το κεντρικό στοιχείο ενός κτιριακού συμπλέγματος που περιλαμβάνει πέντε ουρανοξύστες, ένα μνημείο προς τιμήν των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, ένα μουσείο, που άνοιξε τον περασμένο Μάιο και ένα κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Οι πρώτοι χθεσινοί επισκέπτες ήταν στελέχη του ομίλου Conde Nast, ενώ μέχρι τον Ιανουάριο, περίπου 3.400 εργαζόμενοι του ομίλου αναμένεται να έχουν εγκατασταθεί, καταλαμβάνοντας τους ορόφους 20 έως και 44.

Στο ίδιο κτίριο θα στεγαστεί σειρά επιχειρήσεων, ιδρυμάτων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της Αρχής Γενικών Υποθέσεων, η οποία στηρίζει βασικές λειτουργίες των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.