Άνοιγμα φροντιστηρίων Γ’ λυκείου και κέντρων ξένων γλωσσών εισηγείται η επιτροπή ειδικών

Άνοιγμα φροντιστηρίων Γ’ λυκείου και κέντρων ξένων γλωσσών εισηγείται η επιτροπή ειδικών
Πάνω στα θρανία βρίσκονται τα βιβλία και η μάσκα που παραλαμβάνουν οι μαθητές κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στο11ο Δημοτικό Καλαμαριάς, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020. Ένα διαφορετικό «πρώτο κουδούνι» χτυπάει σήμερα στα σχολεία. Η πανδημία του κορονοϊού έφερε νέα δεδομένα και έτσι, το παζλ της λειτουργίας των σχολείων φέτος συνθέτουν κομμάτια από μία μακρά λίστα μέτρων πρόληψης, βασικότερα εκ των οποίων η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο σχολαστικός καθαρισμός χεριών, αιθουσών και εξοπλισμού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το άνοιγμα των φροντιστηρίων για τους μαθητές που δίνουν εξετάσεις εισηγείται η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, μετά την σημερινή συνεδρίαση της. Παράλληλα, εισηγήθηκε την κατάργηση των ραντεβού για το λιανεμπόριο από τις 15 Μαΐου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η επιτροπή προτείνει το άνοιγμα των φροντιστηρίων για τους μαθητές της Γ Λυκείου που φέτος δίνουν πανελλαδικές αλλά και για όσους μαθητές κέντρων γλωσσών προετοιμάζονται για τις σχετικές εξετάσεις.

Τέλος, η επιτροπή λέει «ναι» για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών από τις 15 Μαΐου.

Για όλα τα παραπάνω αναμένονται άμεσα οι σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις και ανακοινώσεις.