Άνοιγμα μουσείων, θερινών σινεμά και θεάτρων εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Άνοιγμα μουσείων, θερινών σινεμά και θεάτρων εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι
Δημοσιογράφοι και άλλοι επισκέπτες φορούν προστατευτική μάσκα ενώ περιηγούνται στο Μουσείο της Ακρόπολης μετά από εκδήλωση ενημέρωσης για τον 11ο χρόνο λειτουργίας του, Αθήνα Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020. Προκειμένου να εισέλθει κανείς στο μουσείο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Το μουσείο άνοιξε για το κοινό μετά την περίοδο της καραντίνας την προηγούμενη Δευτέρα και κατά μέσο όρο το επισκέπτονται καθημερινά περίπου 150 επισκέπτες ενώ η συνήθης επισκεψιμότητα του είναι περίπου 3000 επισκέπτες ημερησίως. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θετική στο άνοιγμα μουσείων, θερινών κινηματογράφων και θεάτρων εντός του μήνα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Οι εμπειρογνώμονες εισηγούνται άνοιγμα των μουσείων μαζί με τον τουρισμό, στις 14 Μαΐου.

Μία εβδομάδα αργότερα, στις 21 Μαΐου, οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται να ανοίξουν τα θερινά σινεμά.

Σε ό,τι αφορά τα θέατρα, αλλά και τις συναυλίες, ως ημερομηνία προτείνεται η 28η Μαΐου.

Για όλες τις παραπάνω δραστηριότητες, θα ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα μπορεί να βρίσκεται στους συγκεκριμένους χώρους, αλλά και η τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στους χώρους του πολιτισμού αναμένεται να ισχύουν όλα τα μέτρα προστασίας κατά της Covid όπως η χρήση μάσκας και η διενέργεια self-tests.