Ανοίγουν 25.000 τραπεζικοί λογαριασμοί

Ανοίγουν 25.000 τραπεζικοί λογαριασμοί

Σαρωτικούς ελέγχους ξεκινάει το ΣΔΟΕ για να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία. 

Με την φοροδιαφυγή να «χτυπάει κόκκινο» και με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων να είναι ανοιχτό, σε περίπτωση χρηματοδοτικού κενού, το υπουργείο Οικονομικών «βγάζει μπροστά» το ΣΔΟΕ.

Στόχος μέχρι το τέλος του 2013 να πραγματοποιηθούν περισσότεροι από 25.00 έλεγχοι σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και απλούς πολίτες για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι κρύβουν συστηματικά εισοδήματα και φοροδιαφεύγουν.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», αιχμή του δόρατος όλων των ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα θα αποτελέσει το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών προκειμένου να έρθουν στην επιφάνεια αδήλωτα εισοδήματα και να φορολογηθούν.

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης δηλώνει στην εφημερίδα ότι «πρέπει να πετύχουμε την περιστολή της φοροδιαφυγής διότι μόνο τότε θα έχουμε μεγαλύτερα περιθώρια να εξετάσουμε αφενός τη μείωση φορολογίας και αφετέρου να δώσουμε πρόσθετη στήριξη στις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες. Όλοι οι πολίτες να συστρατευθούν στον αγώνα αυτόν και να ζητούν από όσους συναλλάσσονται να συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις τους. Η πολιτεία, από τη δική της μεριά, έχοντας υιοθετήσει τα κατάλληλα μέσα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, εφαρμόζει σε κάθε περίπτωση τον νόμο».

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ. Στέλιος Στασινόπουλος δηλώνει ότι «έως το τέλος του έτους το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στοχεύει να πραγματοποιήσει 25.000 ελέγχους που θα αφορούν όλη την οικονομική δραστηριότητα, με έμφαση στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, γιατί υπάρχουν πολλά χρήματα και θα ελεγχθεί με στοχευμένες διασταυρώσεις η προέλευσή τους».

Ακόμη τονίζει για τους ελέγχους κατά την τουριστική περίοδο ότι «έως το τέλος Σεπτεμβρίου η δραστηριότητα του ΣΔΟΕ θα επικεντρωθεί στην πρόληψη της φοροδιαφυγής, με έμφαση τα σημεία εκείνα όπου υπάρχει έντονο οικονομικό ενδιαφέρον και μεγάλος όγκος συναλλαγών».

Διαβάστε ακόμη: Στουρνάρας: «Τρέχουμε για να προλάβουμε νέο εκτροχιασμό»

Φωτογράφος: Συμέλα Παντζαρτζή