Ανοδική η πορεία της οικονομικής δραστηριότητας των ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο

Ανοδική η πορεία της οικονομικής δραστηριότητας των ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο
Photo: pixabay.com

Η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ ανέκτησε ταχύτητα τον Φεβρουάριο καθώς επιβραδύνθηκε η ανοδική πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά οι υψηλότερες τιμές για εισροές παρέμειναν «βαρίδι» λόγω των περιορισμών στην προσφορά.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης της IHS Markit ο οποίος παρακολουθεί τους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών, σκαρφάλωσε στις 56 μονάδες αυτόν τον μήνα από 51,1 τον Ιανουάριο.

Η Markit απέδωσε το άλμα «στην επιστροφή των εργαζομένων από τις αναρρωτικές άδειες, την αυξημένη ταξιδιωτική κίνηση και τη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα πρώτων υλών».

O δείκτης που καταγράφει τη δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών ενισχύθηκε στις 56,7 μονάδες από 51,2 μονάδες τον Ιανουάριο.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν άνοδο στις 53 μονάδες για τον τομέα των υπηρεσιών, ο οποίος αντιστοιχεί στα δύο τρίτα της αμερικανικής οικονομίας.

Ο δείκτης που καταγράφει τη δραστηριότηταα στον μεταποιητικό τομέα σκαρφάλωσε στις 57,5 μονάδες από 55,5 τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 56 μονάδες.