Άνοδος του δείκτη οικονομικού κλίματος και Ελλάδα και ευρωζώνη

Άνοδος του δείκτη οικονομικού κλίματος και Ελλάδα και ευρωζώνη
Euro coins are seen in front of a displayed Greece flag in this photo illustration taken in Zenica, Bosnia and Herzegovina, June 29, 2015. REUTERS/Dado Ruvic - RTX1I7W4

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη σταθεροποιήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο στον τομέα της βιομηχανίας, του λιανικού εμπορίου και στις κατασκευές.

Άνοδο κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος (ESI) στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη και την ΕΕ διαμορφώθηκε στις 113 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 111,9 μονάδες τον Αύγουστο, συνεχίζοντας την ανοδική τάση που επικρατούσε από το φθινόπωρο του περασμένου έτους και καταγράφοντας αύξηση κατά 1,1 μονάδες.

Ο δείκτης ΕSI κατέγραψε άνοδο και στην Ελλάδα από 99 μονάδες τον Αύγουστο σε 100,6 μονάδες τον Σεπτέμβριο. Άνοδος καταγράφηκε και σε όλες τις μεγάλες οικονομίες της ζώνης του ευρώ, κυρίως στην Ολλανδία (+1,9) και την Ιταλία (+1,8) και ακολουθούν η Ισπανία (+0,6), η Γερμανία (+0,5) και η Γαλλία (+0,4).

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη σταθεροποιήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο στον τομέα της βιομηχανίας, του λιανικού εμπορίου και στις κατασκευές. Ο δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος στον τομέα των υπηρεσιών και μεταξύ των καταναλωτών.