Ανοίγει ο δρόμος για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft – Προς ολοκλήρωση το deal δισεκατομμυρίων

Ανοίγει ο δρόμος για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft – Προς ολοκλήρωση το deal δισεκατομμυρίων
ANKARA, TURKIYE - FEBRUARY 10: In this photo illustration logo of “Microsoft� is displayed on a mobile phone screen in front of a computer screen displaying "Activision Blizzard" in Ankara, Turkiye on February 10, 2022. Celal Gunes / Anadolu Agency (Photo by Celal Gunes / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Θετική έκβαση μετά από μήνες καθυστέρησης.

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) έδωσε το «πράσινο φως» στη Microsoft για την εξαγορά της Activision Blizzard μετά και την αναδιαρθρωμένη πρόταση που υπέβαλε τον Αύγουστο.

Υπενθυμίζεται ότι η ρυθμιστική αρχή είχε μπλοκάρει την αρχική πρόταση 69 δισεκατομμυριών δολαρίων για εξαγορά, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2022.

Αυτό συνέβη λόγω ανησυχιών ότι θα περιόριζε τον ανταγωνισμό στον τομέα τυχερών παιχνιδιών cloud.

Στη συνέχεια, η Microsoft πρότεινε μια νέα συμφωνία εξαγοράς, προσφέροντας να εκχωρήσει τα δικαιώματα cloud για υπάρχοντα παιχνίδια για υπολογιστές και κονσόλες Activision αλλά και για νέα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν από την Activision Blizzard τα επόμενα 15 χρόνια, στη γαλλική εταιρεία έκδοσης παιχνιδιών Ubisoft Entertainment.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αρχή είχε προθεσμία στις 18 Οκτωβρίου για να μελετήσει τη συναλλαγή.

«Ενώ η CMA έχει εντοπίσει λίγες υπολειπόμενες ανησυχίες με τη νέα συμφωνία, η Microsoft έχει προτείνει διορθωτικά μέτρα που η CMA έχει προσωρινά συμπεράνει ότι θα αντιμετωπίζουν αυτά τα ζητήματα», δήλωσε η ρυθμιστική αρχή την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να διαβουλεύεται σχετικά με τις προτεινόμενες διορθώσεις πριν καταλήξει σε τελική απόφαση.

«Είμαστε ενθαρρυμένοι από αυτή τη θετική εξέλιξη στη διαδικασία αναθεώρησης από τη CMA. Παρουσιάσαμε λύσεις που πιστεύουμε ότι ανταποκρίνονται πλήρως στις εναπομείνασες ανησυχίες της CMA σχετικά με το streaming παιχνιδιών στο cloud και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να πάρουμε έγκριση και να κλείσουμε πριν από την προθεσμία της 18ης Οκτωβρίου», δήλωσε ο Μπραντ Σμιθ, αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Microsoft, σύμφωνα με το CNBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: