Άνοιξε η αυλαία του CEO Initiative Forum 2022

Θερμό καλωσόρισμα στους εταιρικούς ηγέτες από την Αναστασία Παρετζόγλου και τον Γιάννη Θωμάκο

Με στόχο να μεταφέρει βέλτιστες πρακτικές στους εταιρικούς ηγέτες σε ένα περιβάλλον ανατροπών και προκλήσεων, με επίκεντρο τον πλανήτη και τον άνθρωπο, άνοιξε η αυλαία του CEO Initiative Forum 2022

Η Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager, Fortune Greece, άνοιξε τις εργασίες του Forum, που πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», από το Fortune Greece, σε συνεργασία με την εταιρεία Tsomokos. 

Το Fortune Greece CEO Initiative προσελκύει και φέτος εταιρικούς ηγέτες, εκπροσώπους της κυβέρνησης, φορείς και στελέχη οργανισμών από όλους τους τομείς της οικονομίας.

Στη δέσμευση του forum να συνεισφέρει στην προσπάθεια των CEOs να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις αναφέρθηκε η Αναστασία Παρετζόγλου, περιγράφοντας το ρόλο της ηγεσίας σε έναν ταραγμένο κόσμο καλούμενη να διαχειριστεί την αβεβαιότητα και να δώσει λύσεις. 

«Το CEO Initiative μεταφέρει τις βέλτιστες πρακτικές για να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα με επίκεντρο τον άνθρωπο. Ξεκίνησε το 2016 στην Αμερική, μετά από τη συνάντηση επιχειρηματιών με τον Πάπα, όπου όλοι δεσμεύτηκαν στον συμπεριληπτικό καπιταλισμό. Στόχος μας στην Ελλάδα είναι να ανιχνεύσουμε τη σοφία που είναι αναγκαία για να πλοηγηθούμε σε ένα περιβάλλον γεμάτο ανατροπές», ανέφερε μεταξύ άλλων κλείνοντας με την ευχή: «Ας φανταστούμε και ας συν-δημιουργήσουμε το μέλλον που μας αξίζει».

Στο ίδιο πλαίσιο ο Γιάννης Θωμάτος, Managing Partner, Tsomokos, τόνισε ότι στόχος της διοργάνωσης είναι η δημιουργία πλατφορμών διαλόγου μεταξύ επιδραστικών προσωπικοτήτων, ώστε κάθε ιδέα να αναλύεται, να λαμβάνει κριτική και τη μορφή παρέμβασης στον δημόσιο διάλογο. Το CEO Initiative μέσα σε 4 χρόνια έλαβε μεγάλη δυναμική, σημείωσε ο κ. Θωμάκος, αναφερόμενος σε μια πρωτοβουλία που απαντάει στα κελεύσματα των καιρών. Ο ρόλος των επιχειρήσεων σε έναν κόσμο σε “αναστάτωση” είναι ένας πολύ επιτυχημένος τίτλος. 

«Permacrisis ζούμε σε συνθήκες ημιμόνιμης ανασφάλειας και αστάθειας, αυτή είναι η λέξη της χρονιάς. Έλλειμμα ηγεσίας», πρόσθεσε για να εξηγήσει ότι οι επιχειρήσεις είναι ζωντανά μέλη της κοινωνίας, αλληλεπιδρούν με αυτή, την επηρεάζουν προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. «…Οι καταναλωτές απαιτούν από τις επιχειρήσεις να συμμερίζονται τις αξίες τους και να γίνουν μέρος της λύσης. Μασκ, Γκέιτς, Μπουρλά είναι μερικά παραδείγματα εμπλοκής εταιρικών ηγετών», πρόσθεσε τονίζοντας ότι οι οργανισμοί και το κράτος οφείλουν να αντιμετωπίζουν τις εταιρείες ως συμμάχους και όλοι μαζί να συνεισφέρουν σε ένα νέο παράδειγμα ηγεσίας. «Αυτός άλλωστε είναι και ο πυρήνας του CEO Initiative» κατέληξε.