Οι Anonymous απειλούν τις κινεζικές σελίδες με «μαύρο»

Οι Anonymous απειλούν τις κινεζικές σελίδες με «μαύρο»

Η ομάδα απειλεί με μπλακ άουτ τις ιστοσελίδες των κυβερνήσεων της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ και με διαρροή χιλιάδων στοιχείων κυβερνητικών διευθύνσεων email.

Επίθεση κατά των σέρβερς της κινεζικής κυβέρνησης σχεδιάζει η ομάδα των ακτιβιστών χάκερς, υπό τον τίτλο «Επιχείρηση Χονγκ Κονγκ» (Operation Hong Kong) ή «#OpHongKong’ ή ‘#OpHK» στο Twitter .

«Σάς προειδοποιούμε, προετοιμαστείτε, προσπαθείστε να το σταματήσετε, το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να βγάλετε εκτός λειτουργίας όλες τις ιστοσελίδες σας. Κίνα δεν μπορείς να μας σταματήσεις. Έπρεπε να μας περιμένεις πριν κάνεις κατάχρηση της εξουσίας σου κατά των πολιτών του Χονγκ Κονγκ».

Μεταξύ των ιστοσελίδων που οι Anonymous απειλούν να πλήξουν είναι των υπουργείων Δημόσιας Τάξης, Άμυνας, Δικαιοσύνης της Κίνας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Χονγκ Κονγκ.

Οι φοιτητές του Χονγκ Κονγκ, αιχμή του δόρατος του δημοκρατικού κινήματος στην αυτόνομη αυτή εδαφική περιφέρεια της Κίνας, ετοιμάζονται για μαζικές συγκεντρώσεις σήμερα και την ενίσχυση της εκστρατείας διαμαρτυρίας μετά την ματαίωση του διαλόγου με τις αρχές.

Το Χονγκ Κονγκ περνά την σοβαρότερη πολιτική κρίση από το 1997 και την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία. Το Πεκίνο δέχθηκε την εφαρμογή της καθολικής ψηφοφορίας στις εκλογές του 2017 για την ανάδειξη της τοπικής κυβέρνησης, διατηρώντας ωστόσο τον έλεγχο για τον ορισμό των υποψηφιοτήτων.

Διαβάστε ακόμη: 

Να γιατί έχει σημασία το Χονγκ Κονγκ για την Κίνα