Ανταρσία από τους υπαλλήλους της ΕΚΤ για το ελαιόλαδο που σερβίρεται στα κυλικεία

Ανταρσία από τους υπαλλήλους της ΕΚΤ για το ελαιόλαδο που σερβίρεται στα κυλικεία
Photo: pixabay.com
Οι εργαζόμενοι παραπονέθηκαν υποστηρίζοντας ότι το νέο λάδι, παρά τη χαμηλότερη ποιότητά του, ήταν πιο ακριβό.

Μια ανταρσία του προσωπικού σχετικά με την ποιότητα του ελαιολάδου που σερβίρεται στα κυλικεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή, αφού οι εσωτερικές εταιρείες τροφοδοσίας συμφώνησαν με τις απαιτήσεις να επαναφέρουν τις έξτρα παρθένες επιλογές στο τραπέζι.

Υπάλληλοι – πολλοί από τους οποίους φαίνεται να κατάγονται από την Ιταλία – διαμαρτυρήθηκαν τον Μάρτιο για την πτώση της ποιότητας του ελαιολάδου που σερβιριζόταν με τις μεσημεριανές σαλάτες στα γραφεία Eurotower και Japan Center στη Φρανκφούρτη, σύμφωνα με το POLITICO.

«Εδώ και λίγες εβδομάδες έχουμε το Sansa Oil», έγραψε ένας υπάλληλος, αναφερόμενος στο χαμηλής ποιότητας λάδι που παρασκευάζεται από πολτό ελιάς και που συνήθως πωλείται στη μισή τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου. Είνα δει τόσο άγευστο που προφανώς χρησιμοποιείται συχνά ως καύσιμο για λέβητες βιομάζας. «Αυτό για μένα είναι εντελώς τρελό», δήλωσε ο υπάλληλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εργαζόμενοι παραπονέθηκαν επίσης, υποστηρίζοντας ότι το νέο λάδι, παρά τη χαμηλότερη ποιότητά του, ήταν πιο ακριβό – μια πληγή για τη δέσμευση της ΕΚΤ να διατηρήσει υπό έλεγχο τις τιμές των γευμάτων της. Η ευθύνη αποδόθηκε στη νέα υπηρεσία catering, Aramark, την οποία προσέλαβε η ΕΚΤ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σε σχόλια μέσω email στο POLITICO, η Aramark δήλωσε ότι ενώ οι τιμές «μπορεί να εμφανίζονται σημαντικά υψηλότερες από πριν», καθώς οι μερίδες τιμολογήθηκαν κατά βάρος σύμφωνα με τη σύμβασή της με την ΕΚΤ. Η εταιρεία δεν διευκρίνισε εάν η πολιτική επεκτάθηκε πέρα από τις καντίνες στο Eurotower και το Japan Center.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: POLITICO