Philip Morris International: Ο Χρήστος Χαρπαντίδης Επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων Παγκοσμίως

Philip Morris International: Ο Χρήστος Χαρπαντίδης Επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων Παγκοσμίως
Ο Χρήστος Χαρπαντίδης αναλαμβάνει ρόλο παγκοσμίου βεληνεκούς για την Philip Morris International

Η Philip Morris International Inc. είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την τοποθέτηση του Χρήστου Χαρπαντίδη στη θέση του Ανώτερου Αντιπροέδρου Εξωτερικών Υποθέσεων από την 1η Μαΐου 2024. Στο νέο του ρόλο, ο κ. Χαρπαντίδης θα αναφέρεται στον CEO της εταιρείας, Jacek Olczak.

«Ο Χρήστος είναι ένας έμπειρος επιχειρησιακός ηγέτης με αποδεδειγμένη ικανότητα να εμπλέκει την κοινωνία στα οφέλη της μείωσης των βλαβών από το κάπνισμα και στη ρύθμιση των προϊόντων χωρίς καπνό που είναι ανάλογη προς τον κίνδυνο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jacek Olczak. «Έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην οικοδόμηση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας χωρίς καπνό στην Ελλάδα και την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης καθώς κινούμαστε πέρα από τα τσιγάρα. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Χρήστο και είμαι ενθουσιασμένος να δω ποιες ευκαιρίες μπορούμε να ‘ξεκλειδώσουμε’ καθώς αναλαμβάνει επικεφαλής των Εξωτερικών Υποθέσεών μας παγκοσμίως».

Από την ένταξή του στην PMI το 2003, ο κ. Χαρπαντίδης έχει βρεθεί σε πολλές θέσεις, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού της στρατηγικής εμπορικής εκμετάλλευσης των προϊόντων χωρίς καπνό στη Λωζάνη της Ελβετίας, καθώς και ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος στην Ελλάδα. Πιο πρόσφατα, διετέλεσε Αντιπρόεδρος Περιοχής για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του στην PMI, συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της καταναλωτικής βάσης της εταιρείας για τα προϊόντα χωρίς καπνό, στην επέκταση του χαρτοφυλακίου του brand και στην υποστήριξη κανονισμών που συνάδουν με τις φιλοδοξίες της PMI για ένα μέλλον χωρίς καπνό. Πριν ενταχθεί στην εταιρεία, εργάστηκε στην Coca-Cola Τρία Έψιλον. Ο κ. Χαρπαντίδης είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στα Οικονομικά και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Kent στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το να ηγηθώ των Εξωτερικών Υποθέσεών μας παγκοσμίως είναι μια τεράστια τιμή», δήλωσε ο Χρήστος Χαρπαντίδης. «Ανυπομονώ να χτίσω περαιτέρω πάνω στην αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει ήδη επιτύχει η ομάδα, η οποία έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες χώρες να υποστηρίζουν πλέον πολιτικές μείωσης της βλάβης από τον καπνό βασισμένες στην επιστήμη. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για το έργο που κάνουμε ώστε να μεταμορφώσουμε την εταιρεία μας και για τον τρόπο που η κοινωνία των πολιτών έρχεται για να μας υποστηρίξει. Ωστόσο, πρέπει να γίνουν περισσότερα. Για να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας που αλλάζει τον κόσμο, πρέπει να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε έναν διαφανή διάλογο, να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη ως προς τα δεδομένα, και να συνεργαστούμε στενά με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τα ενδιαφερόμενα μέρη στον τομέα της δημόσιας υγείας για να επιταχύνουμε την αλλαγή».

Αυτός ο διορισμός έρχεται σε συνέχεια της απόφασης του Grégoire Verdeaux να αποχωρήσει από την PMI στα τέλη Απριλίου για να ακολουθήσει άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο κ. Verdeaux επέκτεινε την παγκόσμια στρατηγική μείωσης της βλάβης από το κάπνισμα και, μαζί με την ομάδα, δημιούργησε πειστικές θέσεις πολιτικής και υποστήριξε κανονισμούς που συνάδουν με τις φιλοδοξίες μας για την απαγόρευση του καπνίσματος.

«Χάρη, σε μεγάλο βαθμό, στις προσπάθειες του Grégoire, οι πολιτικές μείωσης της βλάβης από τον καπνό υποστηρίζονται πλέον από έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών», είπε ο κ. Olczak. «Υπό την ηγεσία του Χρήστου, πιστεύω ότι το τμήμα των Εξωτερικών Υποθέσεων θα διασφαλίσει ότι αυτή η θετική δυναμική θα διατηρηθεί και θα ενισχυθεί περαιτέρω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: