Αντεπιτίθεται με μήνυση ο πρώην εργαζόμενος της Tesla που κατηγορήθηκε για υποκλοπή δεδομένων

Ο Martin Tripp αρνήθηκε τις κατηγορίες ενώ κατηγόρησε την Tesla για δυσφήμιση.

Ο Martin Tripp, ένας πρώην τεχνικός παραγωγής της Tesla, υπέβαλλε ανταγωγή κατά της εταιρείας την Τρίτη. Ο 40χρονος Tripp ισχυρίζεται ότι η Tesla δεν ανταποκρίνεται στον στόχο της να βελτιώσει το περιβάλλον, και αντ’ αυτού παράγει «τεράστιες ποσότητες αποβλήτων και “άχρηστα” τμήματα αυτοκινήτων τα οποία αφήνουν χωρίς προφύλαξη στο έδαφος, μέσα στο Gigafactory».

Ο Tripp αναφέρει ακόμα ότι η Tesla χρησιμοποιούσε συνεχώς εξαρτήματα μπαταριών που είχαν πεταχτεί προηγουμένως ως «σκουπίδια». Στην κατάθεσή του δηλώνει ότι ένας συνάδελφoς του είπε ότι, «αφού είδε τα κατεστραμμένα προϊόντα να επαναχρησιμοποιούνται, τα κατέστρεψε περαιτέρω εσκεμμένα, προκειμένου να μην χρησιμοποιηθούν ξανά στο Model 3».

Μεταξύ των άλλων, στην κατάθεσή του ο Tripp αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι είχε χακάρει το λειτουργικό σύστημα παραγωγής της Tesla, αναφέροντας μάλιστα ότι η εταιρεία «δημοσίευσε αυτές τις ψεύτικες και δυσφημιστικές δηλώσεις από κακεντρέχεια και προκειμένου να αντεπιτεθεί» κατά του Tripp και να τον «δυσφημίσει δημόσια».

Ο πρώην υπάλληλος της Tesla δήλωσε ότι προσπάθησε αρχικά να μοιραστεί τις ανησυχίες του με τους ανώτερούς του, αλλά και τον ίδιο τον Έλον Μασκ, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε.

Αυτή η κατάσταση με τις μηνύσεις κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη θέση της Tesla, σε μια περίοδο που αναλυτές της Goldman Sachs αναφέρουν ότι η εταιρεία ίσως χρειαστεί να μαζέψει γρήγορα χρήματα προκειμένου να διατηρήσει μια άνετη θέση ρευστού καθώς προσπαθεί να αναβαθμίσει το καινούριο της μοντέλο, το Model 3 σεντάν, εν μέσω καθυστερήσεων στην παραγωγή.

Η εταιρεία πρόκειται, μάλιστα, να δημοσιοποιήσει τα έσοδα του δεύτερο τριμήνου την Τετάρτη.

Πηγή: Business Insider