Η Tesla μηνύει πρώην υπάλληλό της για τεράστια κλοπή δεδομένων

Η Tesla μηνύει πρώην υπάλληλό της για τεράστια κλοπή δεδομένων
epa06370995 A Taiwanese walks past a Tesla Model X Electric car in Taipei, Taiwan, 06 December 2017. According to news reports, Automaker company Tesla Inc. is reaching out to the market for 131 million US dollars for business partners to buy more solar power projects. EPA/RITCHIE B. TONGO

Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι ο ίδιος προχώρησε σε ψευδείς αναφορές στα μέσα ενημέρωσης.

 

Η Tesla κατέθεσε μήνυση εναντίον του πρώην υπαλλήλου της, Martin Tripp, κατηγορώντας τον ότι έκλεψε εταιρικά δεδομένα πολλών gigabytes και είπε ψέματα σε μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει το CNBC, η Tesla στη μήνυσή της κάνει λόγο για δημιουργία ενός ειδικού λογισμικού από τον Tripp, με το οποίο υπέκλεψε τα δεδομένα και τα μετέφερε σε τρίτους. «Αυτό περιλαμβάνει δεκάδες εμπιστευτικές φωτογραφίες και βίντεο από τα συστήματα παραγωγής της Tesla».

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Νεβάδα, ο Tripp προσελήφθη ως τεχνικός παραγωγής στο εργοστάσιο Gigafactory της εταιρείας στην περιοχή, τον Οκτώβριο του 2017. Πριν προσληφθεί, είχε υπογράφει συμφωνητικό εχεμύθειας ούτως ώστε να μην μπορεί να αποκαλύψει εταιρικά μυστικά σε άλλους.

Κατά τη διάρκεια των εσωτερικών ερευνών στην εταιρεία, κι αφού παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία, ο «Tripp παραδέχτηκε ότι είχε γράψει λογισμικό το οποίο χάκαρε τα συστήματα της Tesla και μετέφερε δεκάδες GB εμπιστευτικών δεδομένων της Tesla σε άλλες οντότητες», αναφέρει η μήνυση.

Επιπλέον η εταιρεία υποστηρίζει ότι το λογισμικό του Tripp «φυτεύτηκε» στους υπολογιστές τριών ακόμη υπαλλήλων για να μη σταματήσει η διαρροή δεδομένων προς τρίτους.

Μάλιστα, η Tesla κατηγορεί τον πρώην υπάλληλό της ότι εκτός από το χακάρισμα και την υποκλοπή, είπε ψέματα σε μέσα ενημέρωσης για θέματα που αφορούν τις μπαταρίες, τα υλικά «σκράπ», και τις καθυστερήσεις στο Gigafactory.

Δείτε ακόμη: Ο Έλον Μασκ τα βάζει με υπάλληλο για το «εκτεταμένο σαμποτάζ» που υπέστη η Τesla