«Άνθηση» της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη

Από την Θεσσαλονίκη ξεκινά το ταξίδι του το κρουαζιερόπλοιο Silver Spirit. Ο γύρος της Νότιας Αμερικής διάρκειας 66 ημερών, η Μεσόγειος και η Καραϊβική, αποτελούν τους μαγικούς προορισμούς. 

Είναι η πρώτη από τις συνολικά επτά αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τον τρέχοντα μήνα

Η Μεσόγειος αποτελεί τον θερινό-φθινοπωρινό προορισμό του «Silver Spirit», το οποίο φέτος ξεκίνησε από το Φορτ Λόντερντεϊλ για τον γύρο της Νότιας Αμερικής διάρκειας 66 ημερών και έκανε ένα πέρασμα από την Καραϊβική, πριν διασχίσει τον Ατλαντικό για να ξεκινήσει τη «βόλτα» του στη Μεσόγειο.

Τον Μάιο πέρασε από τις Κάννες, δίνοντας στους επιβάτες του την ευκαιρία να απολαύσουν το κλίμα του περίφημου Φεστιβάλ, ενώ τους «ταξίδεψε» επίσης στις ταχύτητες του Γκραν Πρι του Μονακό και στα ιστορικά αξιοθέατα της Μαύρης Θάλασσας. Μετά την ολοκλήρωση του γύρου της Μεσογείου θα επιστρέψει στα νερά της Καραϊβικής.

Το πλοίο, μήκους σχεδόν 200 μέτρων και πλάτους περίπου 26, μεταφέρει 472 επιβάτες -κυρίως Αμερικανούς, Βρετανούς, Αυστραλούς και Γερμανούς- και έχει πλήρωμα 377 άτομα. Θα αναχωρήσει στις 11 απόψε για τη Σκιάθο.

Δείτε φωτογραφίες: 

 

Tο πρόγραμμα των υπόλοιπων αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη -που μέχρι στιγμής φέτος έχει υποδεχτεί πάνω από 25.000 επιβάτες κρουαζιέρας- είναι το εξής:

– 5η Οκτωβρίου: Κρουαζιερόπλοιο «Voyager», 7 το πρωί (από Καβάλα) έως 5 το απόγευμα (αναχώρηση για Βόλο).

– 6η Οκτωβρίου: Κρουαζιερόπλοιο «Ryndam», 6.30 το πρωί (από Κωνσταντινούπολη) έως 3 μετά το μεσημέρι (αναχώρηση για Κουσάντασι).

   – 7η Οκτωβρίου: Κρουαζιερόπλοιο «Prinsendam», 7 το πρωί (από Βόλο) έως 5 το απόγευμα (αναχώρηση για Καβάλα)

– 13η Οκτωβρίου: Κρουαζιερόπλοιο «MS Europa 2», 8 το πρωί (από Κωνσταντινούπολη) έως 9 το βράδυ (αναχώρηση για Βόλο)

– 15η Οκτωβρίου: Κρουαζιερόπλοιο «Aegean Odyssey», 8 το πρωί (από Νέσεμπουρ) έως 6 το απόγευμα (αναχώρηση για Καβάλα) και κρουαζιερόπλοιο «Silver Cloud», 7 το πρωί (από Καβάλα) έως 7 το βράδυ (αναχώρηση για Βόλο)

– 21η Οκτωβρίου: Κρουαζιερόπλοιο «Aegean Odyssey», 7 το πρωί (από Καβάλα) έως 7 το βράδυ (αναχώρηση για Βόλο)

  – 1η Νοεμβρίου: Κρουαζιερόπλοιο «Louis Cristal», 8 το πρωί (Λαύριο) έως 6 το απόγευμα (αναχώρηση για Καβάλα).