Αντιδράσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ στους ευρωσοσιαλιστές – Το ΠΑΣΟΚ και η Κουμουνδούρου

Αντιδράσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ στους ευρωσοσιαλιστές – Το ΠΑΣΟΚ και η Κουμουνδούρου
Election Results at SYRIZA headquarters, in Athens, on May 21, 2023 (Photo by Konstantinos Zilos/NurPhoto) (Photo by Konstantinos Zilos / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Συνεργάτες του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, «έδειξαν» για τις σχετικές αποφάσεις προς του συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η πρόταση 3 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης) για αποχώρηση του κόμματος από την ευρωομάδα της Αριστεράς και ένταξης στην ευρωμάδα των ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών (S&D).

Υπενθυμίζεται πως τα 3 στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική επιστολή του σημειώνουν -μεταξύ άλλων- πως «η μάχη των επόμενων ευρωπαϊκών κι εθνικών εκλογών δεν θα κριθεί στο έδαφος της ριζοσπαστικής Αριστεράς, αλλά στο έδαφος της Κεντροαριστεράς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχολιάζοντας το κείμενο, συνεργάτες του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, «έδειξαν» για τις σχετικές αποφάσεις προς του συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας σε σχετική διαρροή πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ήταν και παραμένει ηγέτιδα δύναμη στην Ευρωπαϊκή Αριστερά και σ’ αυτή την περίοδο στόχος του είναι να σπείρει ό,τι πιο σύγχρονο και θετικό για την ενδυνάμωση της Αριστεράς στην Ευρώπη. Όποιος έχει άλλη ιδέα ή άλλη πρόταση, είναι καλοδεχούμενη, αλλά αυτές μπορούν να τεθούν και να συζητηθούν στα συλλογικά όργανα, όπως είναι η Κεντρική Επιτροπή».

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ένταξης του ΣΥΡΙΖΑ στους S&D, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (που ανήκει στην εν λόγω ευρωομάδα) αντέδρασε μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του, Δημήτρη Μάντζου.

Μιλώντας τη Δευτέρα στο ραδιόφωνο του Real FM, ο κ. Μάντζοςείπε πως «οι ευρωομάδες συναπαρτίζονται από κόμματα με ίδιες αρχές και αξίες που ενώνονται γύρω από έναν κοινό σκοπό. Δεν είναι ξενοδοχεία για να βρεις δωμάτιο ή να στεγαστείς προσωρινά” και εκτίμησε πως “η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει να λύσει πολύ πιο σοβαρά ζητήματα για τη φιλοσοφία, το πολιτικό του πρόταγμα και την ιδεολογική του ταυτότητα».

Ακόμα, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε «διαβάσαμε π.χ. με έκπληξη ότι ο κ. Κασσελάκης θα μπορούσε τώρα να είναι υπουργός του κ. Μητσοτάκη, τον οποίο ως πρωθυπουργό οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές και δημοκράτες τον έχουν κατηγορήσει σκληρά και δικαιολογημένα για τα ζητήματα του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Θα μπορούσε ο κ. Κασσελάκης να είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τελικά, έτσι όπως αποδεικνύεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: