Αντιδράσεις ξεσηκώνει η ανακοίνωση της επίσκεψης Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αντιδράσεις ξεσηκώνει η ανακοίνωση της επίσκεψης Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο
epaselect epa07481797 Britain's Opposition Labour Party Leader Jeremy Corbyn leaves his home in north London, Britain, 03 April 2019. Britain's Prime Minister Theresa May has indicated she will speak to Corbyn to jointly discuss the direction of the UK departing the European Union. EPA/NEIL HALL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι Εργατικοί, το ουαλικό κόμμα Plaid Cymru αλλά και πολιτικές οργανώσεις αντέδρασαν στην πρωτοβουλία της Τερίσα Μέι.

Την αντίθεσή του στην πρόσκληση για επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στη Βρετανία, στις αρχές Ιουνίου, εκφράζει το Εργατικό κόμμα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκ μέρους του κόμματος η υπουργός Εξωτερικών της αντιπολίτευσης, Έμιλι Θόρνμπερι, τονίζει ότι την ίδια στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να ασκήσει βέτο στην απόφαση των Ηνωμένων Εθνών κατά της χρήσης του βιασμού ως όπλο πολέμου, η Τερέζα Μέι προχωρά στα σχέδιά της να τον τιμήσει με επίσημη πρόσκληση στη Βρετανία.

«Είναι ένας πρόεδρος που έχει προσβάλλει συστηματικά όλες τις κοινές αξίες που ενώνουν τις δύο χώρες μας, και εάν η Τερέζα Μέι δεν σταθεί απέναντί του και δεν αντιταχθεί σε αυτή τη συμπεριφορά, δεν έχει καμία δουλειά να χαραμίζει τα χρήματα των φορολογούμενων σε όλες τις επισημότητες, τις τελετές και το κόστος αστυνόμευσης που θα προκληθούν από αυτή την επίσκεψη» επισημαίνει.

Αλλά και ο ηγέτης του ουαλικού κόμματος Plaid Cymru, ‘Ανταμ Πράις, εξέδωσε ανακοίνωση για την επικείμενη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ. «Η Ουαλία και οι ΗΠΑ έχουν έναν κοινό δεσμό και θέλω να δω την σχέση ανάμεσα στους λαούς μας να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Ωστόσο, πολλές από τις πολιτικές του Τραμπ είναι απλώς αποκρουστικές και πραγματικά, κάποιες από αυτές καταστροφικές για όλο τον κόσμο. Οι πράξεις του ενισχύουν την ακροδεξιά. Δεν θα νομιμοποιήσουμε τις πράξεις ενός πολιτικού που συστηματικά υπονομεύει τις γυναίκες, τους μουσουλμάνους, και όλους όσοι δεν ταιριάζουν στην στενή του αντίληψη για τον κόσμο. Δεν είναι σωστό να τιμάται με επίσημη επίσκεψη και λυπάμαι βαθιά για την προσέγγιση που του έκανε η πρωθυπουργός» έγραψε.

Ήδη κάποιες οργανώσεις κατά της πολιτικής του Τραμπ έχουν ανακοινώσει ότι πρόκειται να προχωρήσουν σε μαζικές κινητοποιήσεις στις 4 Ιουνίου κατά της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ